Barcelona-fanien silmätikuksi joutunut pelaaja avautui tilanteestaan: ”En ikinä uskonut, että tällaista tapahtuisi tässä seurassa”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan toppari Samuel Umtiti kommentoi Mundo Deportivon haastattelussa vaikeaa tilannettaan katalonialaisseurassa.

Umtitille, 27, on tehty selväksi, että hän ei kuulu Barcelonan päävalmentajan Ronald Koemanin suunnitelmiin. Ranskalaispuolustaja ei ole pelannut tällä kaudella minuuttiakaan, ja kesällä seura kysyi, olisiko hän halukas purkamaan sopimuksensa ennenaikaisesti.

Kauden alla pelatussa harjoitusottelussa Barcelonan kannattajat vihelsivät ja buuasivat Umtitille, kun hän lähti lämmittelemään. Kannattajista tuntui, että isopalkkaisen Umtitin jääminen seuraan oli osasyy sille, miksi kuusinkertainen Ballon d’Or -voittaja Lionel Messi joutui lähtemään Barcelonasta. Talousvaikeuksista kärsivä Barça ei kyennyt rekisteröimään Messiä joukkueeseensa La Ligan palkkakaton takia.

Umtiti on kuitenkin halukas kunnioittamaan sopimustaan, joka jatkuu kesään 2023 saakka.

– [Kannattajien] vihellykset sattuvat. En ikinä uskonut, että tällaista tapahtuisi tässä seurassa, koska rakastan tätä seuraa, kommentoi Umtiti ESPN:n mukaan.

– Se on rankkaa. Minulla on ollut loukkaantumisia, mutta olen fyysisesti paremmassa kunnossa nyt. Olen onnellinen, mutta haluaisin pelata ja auttaa joukkuetta. Valmentaja on se, joka päättää ja minun on osoitettava, että olen tarpeeksi hyvä päästäkseni kentälle. Minun on jatkettava kovaa treenaamista.

Elokuussa Umtiti kävi tunteikkaan keskustelun Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan kanssa. Seuran johtoporras painosti Umtitia muistuttamalla, kuinka vähän loukkaantumisista kärsinyt toppari on pelannut viime vuosina. Umtiti taas syytti Barcelonan lääkintähenkilökuntaa kehnosta hoidosta ja lisäsi, että hänen oli turvauduttava henkilökohtaisen asiantuntijan palveluihin vammojensa takia.

Lopulta Laporta myönsi, ettei seura ole ehkä antanut Umtitille riittävästi tukea. Seurapomo lupasi myös, että puhuisi päävalmentaja Koemanille, jotta hollantilaisluotsi antaisi Umtitille uuden mahdollisuuden. Tämän kuultuaan Umtiti murtui kyyneliin, ja kaksikko halasi sovinnon merkiksi.

– Se oli todella tärkeä keskustelu minulle. Minun oli avauduttava asioista ja hänen oli saatava tietää, että olen hyvässä kunnossa ja haluan auttaa joukkuetta, kertasi Umtiti.

– Itkin siellä. Me puhuimme joistain vaikeista asioista, se oli aika rankkaa. Minä en puhu paljon, mutta jos sanon jotain, niin se tulee sydämestä.