Borussia Dortmund voitti lauantain bundesliigaottelussaan Augsburgin lukemin 2-1. Ottelun pöytäkirjasta puuttui jotain tuttua; Erling Braut Hålandin nimi niin kokoonpanoista kuin maalitilastoistakin.

TV-kuvissa norjalainen toki esiintyi, ohjaaja poimi tämän stadionin lehtereiltä lähikuviin kenties useammin kuin ketään joukkueen paidassa ottelussa varsinaiseti pelanneista.

Valmentaja Marco Rose toivoo, että reisivammasta kärsivä nuori supertähti saisi pientä rauhaa paineilta – niin oman joukkueensa, kuin Norjan maajoukkueen vuoksi.

– Erling on yrittänyt pelata nyt jo useita päiviä. Kaikki hänet tuntevat tietävät, että hän haluaa pelata. Mestarien liigassa (1-0 voitto Sportingista 28. syyskuuta) se ei onnistunut. Hän sanoi minulle, ettei pysty liikkumaan haluamallaan tavalla.

Rose toivoo rauhaa tilanteen suhteen.

– Tässä olemme nyt, ja mielestäni olisi parasta että kaikki lakkaisivat spekuloimasta paluulla. Ymmärrän Norjan liiton tilanteen hyvin. Erling Braut Håland on kuitenkin ihminen, eikä kone. Jos pelaaminen ei onnistu, se ei vain onnistu. Hänet on saatava nyt kuntoon niin Dortmundin kuin Norjankin vuoksi.

Ennen loukkaantumistaan 21-vuotias aloitti tämänkin kauden kuin kone. Valtavalla juoksuvoimalla ja maalintekotaidolla varustettu hyökkääjä teki kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 11 maalia ja antoi neljä maalisyöttöä kaikissa kilpailuissa yhteensä. Aikaa kentällä tähän kaikkeen Håland tarvitsi 716 minuuttia.