Helmarien päävalmentaja Anna Signeul kommentoi Suomen tulevia MM-karsintaotteluita keskiviikon lehdistötilaisuudessa. Joukkuevalinnoissa ei yllätyksiä ollut, vaan Helmarien joukkue näyttää erittäin tutulta. Uutisen pelaajavalinnoista voi lukea täältä. Suomi kohtaa ensin 21.10. vieraissa Georgian ja sitten 26.10. Helsingissä Irlannin.

Signeul korosti, että Suomi haluaa keskittyä peleihin ”ottelu kerrallaan” eikä ajattele liikaa vielä tärkeää Irlanti-ottelua ennen kuin etukäteen helpompi Georgia-peli on takana. Sen verran valmentaja kuitenkin lisäsi, että erikoistilanteisiin satsataan, myös Irlantia ajatellen.

– Tulemme kiinnittämään huomiota pelitempoon. Kun analysoimme Slovakia-ottelua, huomasimme, että me voimme pelata nopeampaa jalkapalloa ja meidän pitää pelata nopeampaa jalkapalloa, Signeul totesi medialle.

– Erikoistilanteet tulevat olemaan tärkeitä. Ruotsi voitti Georgian 4-0, ja teki monta maaleistaan erikoistilanteista. Me olemme vahvoja erikoistilanteissa, mutta voimme olla vielä parempia. Meillä on vahvoja pääpelaajia ja hyviä erikoistilanteiden antajia.

– Tiedämme myös, että Irlanti voitti viimeisen pelinsä Australiaa vastaan 3-2. Vaikka se olikin harjoitusottelu, se näytti, kuinka kilpailukykyinen ja vaikeasti voitettava joukkue Irlanti on. Irlanti teki kaikki kolme maaliaan erikoistilanteista. Tulemme kiinnittämään huomiota erikoistilanteisiin molemmissa päissä kenttää.

Suomi palaa pelaamaan Helsingin Olympiastadionilla yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Signeul odottaa ottelusta hienoa tapahtumaa.

– On fantastista pelata Olympiastadionilla, joka merkitsee niin paljon suomalaisille urheiluihmisille. Jokainen hyvä stadion inspiroi ja motivoi pelaajia vielä enemmän.

– On tärkeää ottaa se tunne vastaan, sillä saamme siitä energiaa. Paineita se ei saa meille kuitenkaan antaa, vaan meidän pitää olla iloisia ja ottaa kunniana se, että pelaamme Olympiastadionilla.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐇𝐞𝐥𝐦𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐥𝐨𝐤𝐚𝐤𝐮𝐮𝐧 𝐌𝐌-𝐤𝐚𝐫𝐬𝐢𝐧𝐭𝐚𝐨𝐭𝐭𝐞𝐥𝐮𝐢𝐡𝐢𝐧! 🦉 | 🇬🇪🆚🇫🇮🇫🇮🆚🇮🇪 | ➡ palloliitto.fi | Mitä mieltä olet valinnoista? 💬

TI 26.10. #Helmarit palaa Olympiastadionille! | 🎫: bit.ly/Helmarit-NSC_5…

#GEOFIN #FINIRL #FIFAWWC #MeOlemmeSuomi

Suomi loi syyskuussa Turussa pelatussa ottelussa Slovakiaa vastaan erittäin runsaasti maalipaikkoja, ja 2-1-voittolukemat olivat tarpeettomankin niukat. Signeul vastasi siihen, miten viimeistelyä saadaan tehokkaammaksi.

– Kuten näimme Ruotsin ottelussa Georgiaa vastaan, viimeisen syötön merkitys tulee olemaan erittäin suuri. Ruuhka tulee olemaan paha, sillä Georgia puolusti yhdeksällä pelaajalla boksissa. Viimeinen syöttö tulee olemaan ensiarvoisen tärkeä, ja samoin liike boksissa ja se, minne keskityksen tai läpisyötön laittaa. Meidän täytyy pystyä olemaan vähän parempia siinä.

– Irlanti-pelistä tulee tilanteenvaihtopeli. Irlanti on erittäin hyvä tilanteenvaihdoissa molempiin suuntiin, päävalmentaja ennakoi.

Helmarien kapteeni Tinja-Riikka Korpela on ollut vaihtopenkillä seurajoukkueensa Tottenhamin viimeisissä viidessä ottelussa. Signeul ei kuitenkaan ole luottomaalivahdin pelikunnon säilymisestä huolissaan.

– Kyse ei ole siitä, etteikö Tinni pelaisi hyvin, vaan siitä, että Rebecca Spencer on pelannut ehkä paremmin kuin kukaan muu maalivahti Englannin Superliigassa. Se on Tinnin kannalta harmi. Spencer on Jamaikan maajoukkueen maalivahti ja pelaa todella hyvin.

– En ole Korpelan pelivireestä huolissani, sillä hän on ollut tällaisessa tilanteessa ennenkin, on kokenut maalivahti ja harjoittelee koko ajan hyvin. Toivon tietysti, että hän pääsee syksyn aikana myös pelaamaan.

Samassa tilaisuudessa julkaistiin myös Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkue, jossa on mukana useita A-maajoukkueen portteja kolkuttelevia pelaajia. Gary Williamsin valmentama joukkue leireilee Eerikkilässä 23.-26. lokakuuta, pelaa päätöspäivänä joukkueen sisäisen harjoitusottelun ja siirtyy sitten Helsinkiin seuraamaan Helmarien peliä Irlantia vastaan.

Signeul antoi kehuvia kommentteja useista joukkueen pelaajista. Erityistä huomiota hän antoi muun muassa lupaavalle maalivahtikolmikolle.

– Alle 23-vuotiaiden joukkuetta on vaikea valita, sillä meillä on niin paljon hyviä nuoria pelaajia. Useimmat heistä pelasivat Uruguayn MM-turnauksessa (syksyllä 2018), joten he ovat enimmäkseen vuosina 2001 ja 2002 syntyneitä. Tietysti mukana on joitain vähän vanhempia, -98 tai -99 syntyneitä pelaajia.

– Joukkueessa on kolme erittäin lupaavaa maalivahtia. He ovat seuraavia [A-maajoukkueen maalivahteja]. Katriina Talaslahti on (Ranskan pääsarjaseura) Fleuryn ykkösvahti. Kun hän siirtyi seuraan, hän aloitti kakkosvahtina, mutta nyt hän pelaa jokaisen ottelun. Se on ollut mahtavaa nähdä.

[readmore from=Helmarit]

– U23 on erittäin tärkeä joukkue, sillä ilman sitä alle 19-vuotiaiden ja A-maajoukkueen väliin jäisi liian iso aukko. Useimmat A-maajoukkueen pelaajista alkavat olla yli 26-vuotiaita. Nuorten pelaajien on vaikea murtautua A-maajoukkueeseen, joten alle 23-vuotiaiden maajoukkuetta tarvitaan. Vain harvat kaksikymppiset pystyvät hyppäämään suoraan A-maajoukkueeseen, Signeul selvitti.

Signeul muistutti myös kolmesta Yhdysvaltain yliopistosarjoissa pelaavasta pelaajasta – Nana Yangista, Annika Huhdasta ja Aino Vuorisesta – joita ei leirijoukkueen listalla nähdä.

Suomen U23-joukkueen kokoonpano Eerikkilän leirille:

Anna Koivunen, Linköping
Milla-Maj Majasaari, AIK
Katriina Talaslahti, Fleury 91 FC
Saara Lappalainen, FC Honka
Liina Nora, TiPS
Sanni Ojanen, Åland United
Nanne Ruuskanen, KuPS
Emmi Siren, TiPS
Roosa Toivanen, PK-35 Vantaa
Jenna Topra, TiPS
Joanna Tynnilä, TiPS
Annika Haanpää, TiPS
Vilma Koivisto, Umeå
Katariina Kosola, HJK
Aino Kröger, KuPS
Dana Leskinen, Åland United
Riikka Lilja, JyPK
Emma Peuhkurinen, KuPS
Oona Siren, TiPS
Ria Karjalainen, HJK
Isabella Mattsson, Uppsala
Roosa Tuominen, HJK
Silja Tuominen, Ilves