Helmarit nimetty lokakuun MM-karsintaotteluihin – paluu Stadikalle vuosien tauon jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

Päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt Helmarien joukkueen kahteen lokakuun MM-karsintaotteluun. Suomi kohtaa ensin vieraskentällä Georgian torstaina 21.10. ja sitten Helsingin Olympiastadionilla Irlannin tiistaina 26.10. Ottelu on Helmarien ensimmäinen Olympiastadionilla sitten kesäkuun 2013.

Varsinaisia muutoksia joukkueessa ei ole kuin yksi. Olga Ahtinen on toipunut pelikuntoon ja ottaa Vilma Koiviston paikan joukkueessa. Viimeksi flunssan takia joukkueesta poisjäänyt Jenny Danielsson on nyt mukana, ja hänet korvannut Heidi Kollanen jälleen sivussa. Joukkueen terveystilanne on erinomainen.

Joukkuetta lehdistötilaisuudessa kommentoinut Signeul kertoi olevansa tyytyväinen siihen, kuinka valtaosa joukkueen pelaajista saa seuroissaan säännöllisesti runsaasti peliaikaa. Kovatasoisessa NWSL:ssä huhkiva Natalia Kuikka liittyy mukaan hieman muita myöhemmin seurajoukkuekiireidensä takia, ja Kuikan matkustusrasituksesta päävalmentaja myönsikin olevansa hieman huolissaan.

Suomi sai karsintoihin syyskuussa toivomansa startin, kun Slovakia kaatui Turun Veritas Stadionilla maalein 2-1. Georgiaa pidetään ennakkoon lohkon heikoimpana joukkueena. Selvä voittajasuosikki on kesän olympiafinalisti Ruotsi, jonka Helmarit kohtaa ensi kerran marraskuussa vieraskentällä Göteborgissa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!