Helmarit voitti Slovakian tiistaina Turussa 2-1 MM-karsintojen avausottelussaan.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, mutta Helmarit otti avausjakson edetessä peliä enemmän ja enemmän hallintaansa.

Reilun 20 minuutin kohdalla Suomi oli siirtyä johtoon kulmapotkusta, kun Anna Westerlund sai päänsä väliin Tuija Hyyrysen antamaan kulmapotkuun, mutta pallo leijaili niukasti takakulmasta ohi.

Suomi sai osumansa lopulta 37. minuutilla. Emmi Alanen löysi läpisyötöllään Adelina Engmanin, jolla oli oikein ajoitetun liikkeen myötä runsaasti tilaa ja aikaa. Engman hyödynsi tämän lataamalla tulisen kudin etuylänurkkaan. 1-0.

Slovakia tuli tasoihin reilun tunnin jälkeen hyvän pelillisen jakson jälkeen. Maria Mikolajova leikkasi oikealta laidalta sisään, ohitti Ria Ölingin ja laukoi tarkasti takaylänurkkaan. 1-1.

Öling kuittasi sattuneen vain hetkeä myöhemmin, kun hän vei Suomen takaisin johtoon. Sanni Franssi eteni pallon kanssa kohti päätyrajaa ja keskitti takatolpalle Ölingille, joka nosti pallon taidokkaasti yli maalivahti Maria Korenciovan. 2-1.

Amanda Rantasella oli vielä loppuhetkillä sauma iskeä Suomelle kolmas maali, kun Korenciova tuli maaliltaan pitkälle vastaan. Rantanen veti kohti takakulmaa, mutta rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt veto kilahti ylärimaan.

Helmarien MM-karsinnat jatkuvat 21. lokakuuta Georgiaa vastaan.