HJK kohtaa Maccabi Tel Avivin Konferenssiliigan lohkovaiheen kolmannella kierroksella torstaina. Kamppailu alkaa kello 17.30 Bolt Arenalla.

Helsinkiläiset voittivat edellisessä ottelussaan Ilveksen vieraissa 3-2. HJK:n vire ei ole silti ollut pidempään toviin enää kesän hurmoksen tasolla.

Varsinkin kotikentällä Klubilla on ollut vaikeuksia voittaa. Se on hävinnyt neljä edellistä kotiotteluaan (SJK, Inter, HIFK, LASK) ja edellinen kotivoitto on niinkin kaukaa kuin elokuun puolivälistä. Tuolloin HJK voitti IFK Mariehamnin 1-0.

KuPS on HJK:n heikon jakson aikana noussut sarjataulukossa ohi ja vahvasti kiinni Suomen mestaruuteen.

Maccabi Tel Aviv on Maccabi Haifan ohella Israelin suurseura ja joukkueet hallitsivat viime kautta lähes suvereenisti. Alkukausi on silti ollut Tel Avivin ylpeydelle vaikea.

Se on kuuden kierroksen jälkeen Ligat ha’Al:ssa vasta yhdeksäntenä. Joukkue on myös päästänyt eniten maaleja koko sarjassa (11).

Maccabi on silti oletusarvoisesti vähintään LASK Linzin tasoinen ryhmä. Se eteni liki samalla miehistöllä viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheesta jatkoon.

Tuolloin israelilaisten vahvuus oli juuri tiivis puolustuspeli, joka on nyt syksyllä sakannut. Hollantilaisen Patrick van Leeuwenin suojatit tyytyvät usein pallottomaan rooliin ja iskevät sitten suoraviivaisesti vastaan.

Israelissa joukkueen pelityyli on aiheuttanut myös kritiikkiä ja on todennäköistä, että myös torstaina HJK saa pallonhallinnan itselleen.

Maccabi Tel Aviv ei aloita prässiään yhtä ylhäältä kuin esimerkiksi LASK Linz. Se houkuttelee vastustajan vähän lähemmäksi keskialuetta ja iskee vasta sitten pallolliseen.

Tällä tavalla se pyrkii jättämään enemmän tilaa vastustajan puolustuslinjan selustaan vastaiskujaan varten.

Yksi mielenkiintoinen tuore hankinta on kroatialainen hyökkääjä Stipe Perica. Viime kaudella vielä Watfordissa pelannut Perica on fyysinen ja vaarallinen pelote.

26-vuotias kärkipelaaja on peräti 192 senttimetriä pitkä ja Perica on kohteena Maccabin viljelemille keskityksille.

HJK:n Roope Riskillä on ollut hiljaisempaa maalinteon saralla Veikkausliigassa, mutta europeleissä Riski on ollut mielettömässä iskussa.

Kärkipelaaja lepäsi Ilves-ottelun pelikiellon vuoksi, joten Klubin ykköskärki pääsee tuoreena haastamaan israelilaisten puolustuksen.

Kuntopuntari

Viisi edellistä ottelua: HJK (V-H-V-H-H)

 • 16.10. Ilves – HJK 2-3 (Veikkausliiga)
 • 3.10. HJK – SJK 2-3 (Veikkausliiga)
 • 30.9. Alashkert – HJK 2-4 (Konferenssiliiga)
 • 26.9. HJK – FC Inter 0-1 (Veikkausliiga)
 • 22.9. HJK – HIFK 0-2 (Veikkausliiga)

Viisi edellistä ottelua: Maccabi Tel Aviv (H-V-T-H-V)

 • 16.10. Netanya – Maccabi Tel Aviv 4-2 (Ligat ha’Al)
 • 3.10. Maccabi Tel Aviv – Hapoel Jerusalem 1-0 (Ligat ha’Al)
 • 30.9. LASK – Maccabi Tel Aviv 1-1 (Konferenssiliiga)
 • 25.9. H.Beer Sheva – Maccabi Tel Aviv 2-0 (Ligat ha’Al)
 • 18.9. Maccabi Tel Aviv – Maccabi Haifa 2-1 (Ligat ha’Al)

Joukkueet ovat kohdanneet vuoden 2004 Mestarien liigan karsinnoissa. Tuolloin Helsingin avausosassa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Maccabi Tel Aviv eteni lopulta jatkoon kotiosansa 1-0-voitolla. Maalin viimeisteli tuolloin Liran Cohen.

Poissaolot – HJK

 • Atomu Tanaka
 • Jacob Tånnander
 • Sebastian Dahlström

Poissaolot – Maccabi Tel Aviv

 • Maor Kandil
 • Avi Rikan

Mahdolliset avaukset

HJK

Maccabi Tel Aviv

Toni Koskelan (HJK) ja Dan Glazer (Maccabi) kommentit

Helsinkiläisten lohkovaiheen avauskamppailu LASK Linzia vastaan oli kotijoukkueelle hankala. Itävaltalaisten hurja kollektiivinen ja korkea prässi ajoi HJK:n suuriin ongelmiin.

Maccabi on erittäin hyvä joukkue ja tasoltaan verrattavissa LASK:iin, mutta päävalmentaja Toni Koskelan mukaan silti erityylinen.

– Vastustaja on erilainen. He eivät pyri yhtä aggressiiviseen prässiin ylhäältä kuin LASK. Kaikki nämä lohkon vastustajat ovat erittäin hyviä ja meidän pitää onnistua joukkueena ja yksilöinä erinomaisesti, kertoi Koskela.

HJK:lla on ollut hankalampi jakso nyt kotoisessa Veikkausliigassa ja mestaruus on hyvin lähellä livetä Kuopioon.

Israelilaisten alkukausi ei ole vakuuttanut myöskään, mutta Koskelan mukaan tulosten taustalla on toisenlainen totuus.

– Maccabilla on ollut vaikea alkukausi, mutta vasta kuusi peliä pelattuna. Jos katsoo pelien taakse, niin pelillisesti he ovat pelanneet paremmin kuin tulokset antaisivat olettaa.

– Heillä on pitkälti sama joukkue, kuin viime vuonna. (Maccabi)Haifan kanssa olivat aivan ylivoimaisia. Laadukas joukkue etenkin pallollisessa pelaamisessa. Mukana on myös kovia yksilöitä, Koskela vastasi SuomiFutiksen kysymykseen.

Maccabin 25-vuotias keskikenttäpelaaja Dan Glazer kertoi seuran tiedotteessa, että israelilaiset saapuvat Suomeen luottavaisina, mutta sääolot hieman mietityttävät.

– Erittäin tärkeä peli meille. Aloitimme lohkovaiheen vahvasti ja odotamme hyvää tulosta Helsingistä. Sen jälkeen keskitymme taas täysillä liigapeleihin. Haluamme päästä Euroopassa niin pitkälle kuin mahdollista, Glazer sanoi.

– Tiedostamme, että sääolosuhteet ovat jotain muuta, mihin olemme tottuneet. Teemme silti parhaamme ja olemme keskittyneet vastustajan pelitapaan jo huolellisesti.

Ottelun tuomaristo Tšekistä

Päätuomari: Pavel Orel
Avustavat: Tomáš Mokrusch ja Radek Kotik

Mistä näet ottelun?

Jollet pääse Bolt Arenalle torstaina kello 17.30 alkavaan koitokseen, niin näet sen myös V sport jalkapallon ja Elisa Viihde Viaplayn välityksellä. Ottelun selostaa Ville Kuusinen.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ HYÖKKÄÄ HJK!!! 💪🏼

HJK vs TEL AVIV
To 21.10.2021 17:30
UEFA Europa Conference League – Bolt Arena

👉🏼 Osta lippu: liput.hjk.fi
👉🏼 Suorana Viaplay & V Sport: viaplay.fi/urheilu/jalkap…

⭐️⭐️⭐️

#HJK #UECLfi #UECL #MakeItYours #Veikkausliiga @Viaplay_FI