HJK jatkaa torstaina Konferenssiliigan taivaltaan kotonaan Bolt Arenalla. Kello 17.30 alkavan ottelun vastustajaksi saapuu Israelin suurseura Maccabi Tel Aviv.

Helsinkiläisillä on alla 4-2-vierasvoitto Armeniasta Alashkertia vastaan. Lohkon avauskamppailunsa HJK hävisi kotonaan itävaltalaiselle LASK Linzille lukemin 0-2.

Kotijoukkueen kärkipelaaja Roope Riski tiedostaa, että europelit ovat luonteeltaan erilaisia kuin kotoiset liigakamppailut. Hän ei näe niitä silti psyykkisesti erilaisina tapahtumina.

– Ne on aika erityyppisiä pelejä. Avonaisempaa peliä ja pääsemme europeleissä hyödyntämään enemmän vastaiskuja, jotka ovat vahvuuksiamme, kertoi Riski keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

– En koe, että olisin mitenkään motivoituneempi silti. Oli se mikä tahansa peli, niin aina klubipaita päällä lähdetään voittoa hakemaan.

Samoilla linjoilla oli myös puolustuksen johtohahmo Miro Tenho.

– Veikkausliigassa lähtökohtaisesti vastustajat vetäytyvät meitä vastaan ja yrittävät hidastaa peliämme. Joka peli on silti samanarvoinen eli sen suhteen ei ole eroja, totesi Tenho.

Riskin tavoin Varsinais-Suomen suunnalta lähtöisin oleva 26-vuotias toppari on nostanut profiiliaan HJK-aikanaan.

Tenho lunasti monien mielestä yllättävänkin ison roolin heti ensimmäisellä kaudellaan. Tällä kaudella hän on nostanut pelillistä tasoaan entisestään.

HJK-toppari on noussut myös Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan pitkällä listalla jo varsin korkealle.

Kanerva kertoi Ukraina-ottelun alla lehdistötilaisuudessa, kun joukkue julkistettiin, että Tenho oli jo selkeä vaihtoehto loukkaantuneen seurakaverinsa Daniel O’Shaughnessyn tilalle.

Maajoukkue on Tenholle luonnollisesti myös tavoite, mutta ei hän siitä paineita ota.

– Jokaisen suomalaisen futarin tavoite on se A-maajoukkue. Kiva huomata ja kuulla kehuja. Pitää vain pelata niiden mukaisesti. Minut valitaan, jos valitaan. Toivottavasti se joskus tapahtuu, Tenho totesi SuomiFutiksen kysymykseen.

Tenho raapusti nimensä kesällä Klubin kahden vuoden jatkosopimukseen. Ei ole silti sanottua, että mies sopimustaan kokonaan Suomessa pelaa. Ikää on vain 26 vuotta, mutta myös jo 26 vuotta.

Näillä otteilla tässäkin skenaariossa helsinkiläisseura saanee suomalaisittain merkittävän siirtokorvauksen.

Ennen sitä tai Tenhon mahdollista A-maajoukkuekutsua on edessä kuitenkin uusi haaste taas torstaina. HJK-Maccabi Tel Aviv alkaa kello 17.30 ja kamppailun näet myös V sport jalkapallon ja Elisa Viihde Viaplayn kautta.