Jo on aikoihin eletty! Niukka El Clásico -tappio tyydytti Barcelonan seurajohtoa – Ronald Koemanin asema ei uhattuna

Ronald Koemanin asema Barcelonan päävalmentajana ei ole uhattuna, vaikka joukkue koki sunnuntaina 1-2-kotitappion El Clásicossa.

Marcan mukaan Barcelonan seurajohto oli tappiosta huolimatta tyytyväinen näkemäänsä ja Koeman saa jatkaa tehtävässään. Seuraavat neljä ottelua, jotka pelataan ennen marraskuun maaottelutaukoa, kuitenkin määrittävät sen, näkeekö Koeman joulun Barcelonassa.

Barcelona kohtaa tulevissa otteluissaan Rayo Vallecanon, Alavésin, Dynamo Kiovan sekä Celta Vigon. Nämä kaikki joukkueet ovat paperilla selvästi Barcelonaa heikompia joukkueita, joten seurajohdolla on lupa odottaa tulevista otteluista voittoja.

La Ligan mestaruustaiston sekä Mestarien liigan jatkopaikan suhteen voitot ennen maaottelutaukoa ovat elintärkeitä.

Barcelona on tällä hetkellä La Ligassa vasta sijalla yhdeksän, kuusi pistettä sarjakärki Real Sociedadia perässä. Mestarien liigassa joukkue majailee lohkonsa kolmannella sijalla, pisteen päässä jatkopaikkaan oikeuttavasta kakkossijasta.

Lokakuun lopun sekä marraskuun alun helpohkon otteluohjelman vuoksi sen pitäisi pystyä kohentamaan sijoitustaan kummassakin kilpailussa. Etenkin Mestarien liigan vierasottelu lohkon heittopussijoukkue Dynamo Kiovaa vastaan on jatkopaikan kannalta niin sanottu ”pakkovoitto”.