Kaikki putket päättyvät joskus. Keskiviikkona oli aika panna piste Italian yli kolme vuotta kestäneelle tappiottomalle putkelle, kun Espanja eteni Nations Leaguen loppuotteluun maalein 2-1. Italia oli pelannut ennen eilistä peräti 37 A-maaottelua ilman tappiota. Putki on maailman jalkapallohistorian pisin.

Espanjalla oli tasan kaksi tehomiestä: kaksi maalia tehnyt Ferran Torres sekä molemmat syöttänyt Mikel Oyarzabal. Ensimmäisen osumansa Torres jatkoi 17. minuutilla taka-alakulmaan, kun Alessandro Bastoni ei onnistunut katkaisemaan Oyarzabalin keskitystä. Avausjakson lisäajalla Oyarzabalin keskitys päätyi jälleen Torresille, joka puski pallon tarkasti ylänurkkaan.

Italian urakkaa hankaloitti huomattavasti kokeneen luottotopparin Leonardo Bonuccin ulosajo jo 42. minuutilla. Bonucci sai ensimmäisen varoituksen suunsoitosta puolen tunnin kohdalla ja toisen osuttuaan kyynärpäällä Sergio Busquetsiin pallontavoittelutilanteessa. Ulosajo oli Bonuccin pitkän maajoukkueuran toinen.

Alivoimastaan huolimatta Italia onnistui nousemaan maalin päähän, kun EM-kisat loukkaantumisen vuoksi missannut Lorenzo Pellegrini sijoitti 83. minuutilla pallon tyhjiin. Maali syntyi Espanjan kulmapotkua seuranneesta vastahyökkäyksestä, ja esityön teki pitkän spurtin tehnyt Federico Chiesa, joka houkutteli maalivahti Unai Simónin ulos ja syötti pallon Pellegrinille tarjottimelle.

– Meidän täytyy onnitella Espanjaa, he pelasivat hyvän ottelun, täydet minuutit pelannut Italian laitapuolustaja Emerson totesi RAI Sportin haastattelussa rehdisti.

– Avausjaksolla pelatessamme yhdellätoista yhtätoista vastaan pelasimme hyvin ja loimme maalipaikkoja, mutta meidän täytyy myös antaa tunnustusta vastustajan osaamiselle. Tietysti Espanjan tehtävä helpottui ylivoimalla, mutta joskus jalkapallossa pitää hävitä. Nyt me hävisimme 37 pelin jälkeen ja käännämme keskittymisemme seuraavaan peliin.

OptaJose

@OptaJose
2 - The two games with least possession of #Italy #ITA 🇮🇹 under Roberto Mancini have been against #Spain #SPA 🇪🇸 (29.8% in the EURO 2020 semi-finals and 25.2% today in the #NationsLeague semi-finals). Wall.

Ottelussa tehtiin myös espanjalaista jalkapallohistoriaa, kun 17 vuotta ja 62 päivää vanhasta Gavista tuli Espanjan kaikkien aikojen nuorin maajoukkuepelaaja. Barcelonan suurlupaus pelasi Espanjan avauskokoonpanossa, huhki kentällä 84 minuuttia ja suoriutui debyytistään erinomaisesti.

– En tuntenut häntä ennen tätä ottelua, mutta hän pelasi todella hyvin. Hänen valtava potentiaalinsa on helppo nähdä, Emerson kehui nuorta keskikenttäpelaajaa.

17 years and 62 days old. ✨
Gavi had more touches (68) than Jorginho (34) and Marco Verratti (31) combined. 👏

Ottelua varjostivat San Siron lehtereiltä kantautuneet, Italian maalivahti Gianluigi Donnarummalle suunnatut buuaukset. Ensi kertaa maajoukkueessa kaksi maalia yhdessä ottelussa päästäneen Donnarumman kasvattajaseuran AC Milanin jotkut kannattajat ovat torjujalle katkeria hänen siirryttyään kesällä ilmaissiirrolla PSG:hen. Italian valmentaja Roberto Mancini oli kannattajien käytöksestä pahoillaan.

– Se ei varmasti ollut hänestä mukavaa, aivan kuten ei ollut meistäkään. Gigio pelasi hyvin, Mancini totesi lehdistötilaisuudessa.

– Olen tietysti buuauksiin pettynyt. Tämä oli Italian ottelu, ei seurajoukkueiden peli. He olisivat voineet panna kaunansa syrjään yhden ottelun ajaksi ja vaikka säästää sitä PSG-Milan -peliin, koska Italian on tarkoitus tulla kaikkea muuta ensin..

Espanja kohtaa sunnuntain loppuottelussa voittajan torstain toisesta välierästä Ranska-Belgia. Italian tie jatkuu pronssiotteluun. Ranska-Belgia alkaa torstaina kello 21.45 ja sitä voi seurata Viaplaylta ja V Sportin kanavilta. Pelin selostaa Tero Kainulainen.

Lähde: Football-Italia