Huuhkajien lokakuun ryhmän julkistuksessä yksi mielenkiintoisimmista huomioista oli toppari Juhani Ojalan paluu maajoukkueeseen.

Ojala, 32, on noussut uudessa seurassaan Motherwellissä selkeäksi luottopelaajaksi Skotlannin liigassa, ja hänellä on tilillään 31 A-maaottelua. Huomio hänen paluunsa ympärillä ei kummunutkaan niinkään pelillisistä asioista, vaan viime kesän tapahtumista.

[readmore from=Huuhkajat]

Kokenut keskuspuolustaja teki EM-kisojen alla tuntemuksensa selväksi, kun hän jäi ulos miesten maajoukkueen historian ensimmäisestä arvokisaryhmästä.

Ojala kuvaili tuolloin MTV Urheilulle olleensa sokissa ja ”olonsa olleen nöyryytetty”. Tilannetta puitiin hetken aikaa median välityksellä, kunnes päävalmentaja Markku Kanerva totesi, että hän on käsitellyt asian Ojalan kanssa.

Kanerva vakuutteli viime viikolla uudestaan, että kaksikon välit ovat kunnossa.

– Totta kai ollaan oltu Juhanin kanssa puheväleissä eikä tässä missään nimessä voi välirikosta puhua, sanoi Kanerva.

– Se oli kova pettymys, ettei hän päässyt kisajoukkueeseen, mutta hän sanoi tuolloin, että on jatkossa ilman muuta käytettävissä, jos kutsu tulee. Nyt se kutsu tuli, hän on siitä innoissaan ja tulee kaikkensa Huuhkajille antamaan.

Tänään, maanantaina, Ojala toisti Kanervan sanomaa maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

– Olihan se (kisajoukkueesta jääminen) iso pettymys, mutta nyt se on jo taakse jäänyttä elämää. Olemme keskustelleet positiivisessa hengessä aina Riven kanssa. Ei ole mitään välirikkoa missään nimessä ikinä ollutkaan.

Aiemmin urallaan Ojala on pelannut kotimaan pääsarjan lisäksi Sveitsin, Venäjän, Ruotsin ja Tanskan liigoissa. Uutta aluevaltaustaan, eli Skotlannin pääsarjaa, hän kuvaili seuraavasti:

– Suoraviiivainen ja fyysinen liiga. Fyysisin, jossa pelannut. Koitetaan nopeasti edetä vastustajan maalille. Ei ihmeellisesti harrasteta lyhytsyöttöpeliä. Saa painia todella paljon isokokoisia kärkiä vastaan.

Huuhkajat lähti kahteen edelliseen otteluunsa kolmen topparin linjalla, joka ei ole Ojalalle tällä hetkellä se tutuin ryhmitelmä.

– Olen pelannnut vasemman topparin paikalla suurimman osan ajasta myös Skotlannissa. Toki siellä ei ole kolmen topparin linja vaan neljän linja, joten onhan siinä vähän eroa. Olen valmis hyppäämään kentälle kyllä, sanoi Ojala.

Suomen MM-karsinnat jatkuvat ensi lauantaina kotiottelulla Ukrainaa vastaan ja sitä seuraavana tiistaina Kazakstanin vieraana.