Kai tämän maalin on pakko päätyä Puskas-ehdokkaaksi? Katso MLS-taiturin huikea zlatanmainen taidonnäyte

© Kuva: Getty Images

MLS:n ottelussa Portland Timbers-San Jose Earthquakes nähtiin varhain torstaiaamuna huikea taidonnäyte – maali, jolla luulisi olevan täydet edellytykset päätyä ehdolle Puskas-palkinnon saajaksi vuoden hienoimmasta maalista. Asialla oli Portlandin kolumbialaishyökkääjä Dairon Asprilla.

Pelattiin 55. minuuttia, kun Asprilla lähti prässäämään San Josen maalivahti JT Marcinkowskia. Marcinkowski pomputteli palloa sen verran, että Asprilla onnistui saamaan sen edelleen pelattavaksi – ja vieläpä puhtain keinoin.

Sen jälkeen Asprilla pomputteli pallon mieleiselleen paikalle selkä maaliin päin pelaten, ja lähti täynnä itseluottamusta kokeilemaan saksipotkua, noin 18 metrin päässä maalista. Yritys palkittiin, sillä pallo liiti komeassa kaaressa yli ulkona olleen Marcinkowskin verkon perukoille. Tällä hienolla ja teknisesti täydellisellä suorituksella Portlandin voittonumeroiksi sinetöitui 2-0.

Monien mieliin palautui maalin myötä Zlatan Ibrahimovicin saksipotkumaali maaottelussa Englantia vastaan vuonna 2012. Zlatan ohitti – tai ylitti – Joe Hartin tosin noin 30 metristä ja toi Ruotsille 4-2-voiton Englannista Friends Arenan avausottelussa. Zlatan palkittiin tuosta maalistaan myöhemmin Puskas-palkinnolla.