Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Fulhamin kärkipelaaja Aleksandar Mitrović on ollut aivan hirvittävässä iskussa Championshipissä.

Serbikärki on paukutellut 15 otteluun käsittämättömät 18 maalia. Tahti on jo sellainen, että ainakin nykymuotoisen Championshipin ennätykset ovat paukkumassa.

Tällä haavaa sarjan yhden kauden maaliennätys on varsin tuore. Se on viime kaudelta, kun Brentfordin Marcus Forssin englantilainen joukkuekaveri Ivan Toney paukutti komeat 31 maalia.

Ivan Toneyn viime kausi oli täysosuma. Kuva: Getty Images.

Tuo kaksikko ja Brentford pelaavat nappikauden jälkeen tätä nykyä Valioliigassa.

Toney nappasi ennätyksen Glenn Murrayn hallusta. Tämä viimeisteli kaudella 2012/13 Crystal Palacelle 30 täysosumaa.

Seuraavana jonossa onkin sitten Teemu Pukki, joka dominoi Championshipissä kierroksesta toiseen kaudella 2018/19. Lopullinen maalimäärä asettui tuolloin lukemiin 29. Norwich nousi kauden päätteeksi Valioliigaan ja Pukki valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Championship on pitkä ja raskas sarja. Kukin joukkue pelaa 46 ottelua. Esimerkiksi Pukki pelasi 29 maalin kaudellaan 43 kamppailua.

Teemu Pukille Championship on ollut yhtä riemumarssia. Getty Images.

Mitrović on tehnyt jo 18 maalia. Luonnollisesti hän johtaa sarjan maalitilastoa ja Fulhamilla on vielä 31 ottelua jäljellä. Serbialainen on siis sellaisessa noin 55 maalin tahdissa.

Totta kai tilanne varmasti tasaantuu, mutta Mitrovićin pitäisi osua loppukauden aikana noin joka toisessa pelissä kertaalleen ja Toneyn ennätys on historiaa.

Hyökkääjän ja Fulhamin tämän hetken vireellä se vaikuttaa todennäköisemmältä kuin hiipuminen. Toki loukkaantumiset voivat puuttua peliin, mutta toivottavasti ei.

Sarjatason kaikkien aikojen ennätystä tuskin silti syntyy. Jos otetaan laskuihin mukaan myös nykymuotoista Championshipia edeltävä aikakausi, niin Toneyn 31 maalia on kevyttä kauraa.

Portsmouthin Guy Whittingham jysäytti kaudella 1992/93 peräti 42 maalia Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Samaan temppuun oli silloin ja edelleen kyennyt viimeksi legendaarinen Brian Clough kaudella 1957/58.

Mitrović muuten viimeisteli lauantaina hattutempun West Bromwichin verkkoon. Fulham on sarjassa toisena ja kiinni suorassa nousussa Valioliigaan tällä hetkellä.

Guy Whittingham oli pysäyttämätön kaudella 1992-93. Getty Images.

Serbialaisen esityksiä lauantailta alla. Jos twiitti ei toimi, klikkaa tästä.

Eleven Belgium (FR)

@ElevenBeFR
MITROGOL | Un nouveau doublé pour Aleksandar Mitrović ! 😍🔥 #FULWBA