Veikkausliiga
KuPS – HJK
Sunnuntai 31.10. klo 17:00

Veikkausliiga saa huipennuksensa sunnuntaina, kun kannusta kisailevat KuPS ja HJK ratkaisevat mestaruuden kohtalon Kuopiossa. KuPS näytti jo varastavan mestaruuden hiipuneen Klubin nenän edestä, mutta viimeistä edeltävällä kierroksella osat vaihtuivat. Niinpä päätöskierroksella Klubille riittää tasapeli mestaruuden viemiseen – isännät tarvitsevat ottelusta voiton. Omaa luokkaansa olevat kannun tavoittelijat ovat jättäneet muut kauas sarjataulukossa, ja ovat nakutelleet hurjasti pisteitä kauden aikana.

Huikeaa kautta pelannut KuPS jäi SJK:ta vastaan tasapeliin viikolla, ja menetti edun mestaruudesta kisailussa. Keskiviikkoon verrattuna nyt muonavahvuudessa on huipputärkeä Urho Nissilä mukana. Huuhkaja-komeetta on tärkeä pala joukkueen peliä. Kuopiolaisten kausi on ollut käsittämättömän hieno kasvutarina – pelaajat ovat kasvaneet tehtäviinsä, ja kovasta eurorumbasta huolimatta Simo Valakarin suojatit eivät ole hävinneet Veikkausliigaottelua miesmuistiin. KuPS vei aikaisemmin kaudella jo Cupin ja nyt yritetään ottaa tupla.

HJK näytti vaikean syksyn aikana menettävän otteensa mestaruudesta, mutta ratkaisu käsikirjoitettiin vielä uusiksi. Pahimmat loukkaantumiset ovat takana, ja viimeisistä otteluista on kairattu elintärkeät voitot – viikolla Stadin derbyssä HIFK kaatui 1-0 Roope Riskin maalilla. Toni Koskelan taktiikkana on luultavasti antaa aloite isännille, sillä Klubilla ei ole sunnuntaina kiire mihinkään. KuPS tulee varmaankin olemaan aloitteellinen osapuoli, ja se joka tarvittaessa nostaa riskitasoja ottelun edetessä.

Lyö vetoa ottelusta:

Ottelua voi pitää hyvin tasaisena, ja Klubi maistuu kevyesti vetomielessä altavastaajana. Panoksen kanssa ei kuitenkaan kannata käydä riehumaan. Ottelussa tulee olemaan jännitettävää muutenkin. Joten ei muuta kuin siivet uuniin, lempijuoma nokan alle ja nauttimaan kauden huipennuksesta – vetosuositus on HJK voittaa ottelun kertoimella 2,85.

LYÖ VETO ILLA