Lähde: Barcelonassa, Ajaxissa ja Arsenalissa pelaajana loistanut hollantilainen matkalla Newcastleen

© Kuva: Getty Images

Maailman rikkaimmaksi jalkapallojoukkueeksi kohonnut Newcastle United on herättänyt siirtohuhumarkkinat toden teolla henkiin.

Huippupelaajia ympäri maailmaa on yhdistetty Magpiesin riveihin. Sama koskee valmentajia ja tietenkin myös muita johtotehtäviä.

Hollantilaislehti De Telegraafin tunnetun toimittajan Valentijn Driessenin mukaan Newcastlen uusi urheilutoimenjohtaja tulisi Ajaxista.

Driessen kertoi podcastissaan, että Ajaxissa vastaavaa tehtävää tällä hetkellä hoitava Marc Overmars olisi Newcastlen kärkiehdokkaita virkaan.

– Uskon Overmarsin lähtevän, jos hän saa mahdollisuuden, Driessen sanoi.

Hänen mielestään Newcastlen pitää tehdä päätöksiä nopeasti.

– Overmarsin pitäisi aloittaa tehtävässä jo tammikuussa tai helmikuussa. Silloin hänellä olisi tarpeeksi aikaa valmistella seuraavaa kautta. Sama koskisi hänen korvaajaansa Ajaxissa.

Newcastle on tällä hetkellä niin taloudellisesti kuin samalla tulevaisuuden menestysnäkymien kannalta haluttu työnantaja markkinoilla. Driessen korostaa, että Overmars ei ole ainoa vaihtoehto.

– Hollannissa seura keskustelee vain yhden haluamansa henkilön kanssa. Englannissa tilanne on toinen. He juttelelevat useiden ehdokkaiden kanssa. Overmars on yksi heistä.

Monet muistavat Overmarsin hänen menestyksekkäältä peliuraltaan. Hän edusti Ajaxin lisäksi muun muassa Arsenalia ja Barcelonaa. Overmars pelasi laituria ja hän on yksi nopeimmista huippujalkapalloilijoista lajin historiassa.

Marc Overmarsin kokemukset Newcastlesta ovat toistaiseksi pelit Arsenalin paidassa heitä vastaan. Getty Images.