Tanskasta tuli tiistaina kolmas maa, joka on varmistanut paikkansa ensi vuoden MM-kisoissa. Ensimmäinen oli tietysti isäntämaa Qatar ja toinen Saksa, joka ehti asialle päivää Tanskaa aiemmin.

EM-kisoissa välieriin saakka edennyt Tanska on tarjonnut karsinnoissa faneilleen hämmästyttävän jatkumon riemun hetkiä. Tanska on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan eikä ole päästänyt niissä maalin maalia. Maaliero on ällistyttävä 27-0.

Kisapaikan ratkaisseen ja ottelun ainoaksi jääneen 1-0 -maalin teki tiistaina 24-vuotias Joakim Maehle. Atalantan pelaaja pelaa Tanskan maajoukkueessa wingbackina, ja on ollut viime aikoina hurjassa maalivireessä. Maehle teki jo kesän EM-kisoissa Tanskalle kaksi maalia ja on onnistunut syksyn MM-karsinnoissa heiluttamaan verkkoa jo kolme kertaa.

Tiistaisen Itävalta-pelin jälkeen Kööpenhamin Parkenin 35 000-päinen yleisö ja sen päätykatsomo ”Punainen seinä” eivät olleet saada maalintekijä Maehlesta tarpeekseen, vaan suorastaan vaativat tätä yleisöä huudattamaan. Vaatimaton Maehle vaikutti itse vastahakoiselta roolia ottamaan, mutta valmennusjohdon ja pelikaverien usutuksesta hän taipui ja otti kotiyleisön haltuunsa.

”Mene, mene sinne nyt vain”, vaikuttavat joukkuetoverit elehtivän, ja sinnehän Maehle meni. Näitä juhlatunnelmia kelpaa katsella. Äänet päällä.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Herrelandsholdet (@herrelandsholdet)