”Nälkämme on vain kasvanut” – Tanska lunasti MM-kisapaikkansa hämmästyttävän ylivoimaiseen tapaan

© Kuva: Getty Images

Tanska lähti jo viime kesän EM-kisoihin mustana hevosena. Se oli hävinnyt lokakuun 2016 ja kesän 2021 välisenä aikana kilpailullisista maaotteluistaan ainoastaan kaksi, molemmat samassa Nations League -lohkossa pelannutta maailman eliittijoukkuetta Belgiaa vastaan.

EM-kisoissa Belgia aiheutti Tanskalle jo kolmannen tappion keskinäisissä otteluissa lyhyen ajan sisällä, ja jo sitä ennen Tanska oli saanut taipua ikimuistoisesti Huuhkajille – ottelussa, joka muistetaan parhaiten Christian Eriksenin dramaattisesta ja vakavasta sairauskohtauksesta.

Tanska kuitenkin toipui tappioista ja eteni ensimmäisenä kaksi ensimmäistä peliään hävinneenä joukkueena EM-kisojen alkulohkostaan jatkoon. Pudotuspeleissä kaatuivat vielä Wales ja Tshekki ja hieno taival päättyi vasta välierissä, kun Englanti nujersi uupuneen Tanskan jatkoajalla.

Tappiot Suomelle ja Belgialle eivät siis totisesti lannistaneet, eikä joukkue luhistunut siitä, että sen ehkä tärkein ja paras pelaaja Eriksen ei ole sitten EM-kisojen avauspelin pelannut. Tärkeintä oli tietysti, että Eriksen toipui kuntoon, mutta uran jatkuminen ei liene vieläkään kirkossa kuulutettu.

Tiistai-iltana Tanskasta tuli Saksan jälkeen toinen maa, joka selvitti karsintojen kautta tiensä Qatarin ensi vuoden MM-turnaukseen. Ja herranjestas, miten hämmästyttävän ylivoimaiseen tyyliin sen teki.

Tanskan kisapaikka sinetöityi, kun se kaatoi Kööpenhaminassa Itävallan 1-0 Joakim Maehlen toisen puoliajan maalilla. Se oli Tanskalle kahdeksas voitto kahdeksannessa MM-karsintojen ottelussa. Joukkueen maaliero näistä otteluista on mieletön: 27-0.

– Olemme kulkeneet jo pitkän matkan, mutta nälkämme on vain kasvanut, Tanskan kapteeni Simon Kjaer totesi Kanal 5 -TV-kanavan haastattelussa kisapaikan varmistuttua.

– Olemme rakentaneet uskomattoman terveellä asenteella varustetun joukkueen ja olemme olleet innokkaita kehittymään koko ajan. Jaamme parhaan toistemme kanssa, ja sen ja pelitaitojemme ansiosta voimme päästä pitkälle.

Lähde: BBC