Saksasta tuli maanantai-iltana ensimmäinen maa, joka lunasti paikkansa karsintojen kautta Qatarin vuoden 2022 MM-turnaukseen. Saksan kisapaikka ratkesi, kun se kaatoi vieraissa Pohjois-Makedonian maalein 4-0, ja lähin uhkaaja Armenia jäi samaan aikaan pisteittä Romanian vieraana.

Vaikka numerot ovat selvät, ei ottelu ollut Saksalle aivan helppo. Kaikki neljä maalia syntyivät toisella puoliajalla. Avausjakson paras maalipaikka oli aivan lopussa, kun Timo Werner laukoi kuudesta metristä tolppaan.

Maalihanat aukesivat 50. minuutilla, kun Kai Havertz vei Saksan johtoon. Seuraavat kaksi maalia viimeisteli Timo Werner, joka on tehnyt Saksan maajoukkueessa kesän EM-kisojen jälkeen nyt viisi maalia, enemmän kuin kukaan toinen pelaaja. Loppunumerot 4-0:aan iski 83. minuutilla nuori Jamal Musiala. Saksa laukoi ensimmäisellä puoliajalla viisi kertaa kohti Pohjois-Makedonian maalia ja toisella puoliajalla neljä kertaa – kaikkien neljän kudin mentyä maaliin.

– Tuollainen joukkue pitää ensin väsyttää. Pääsimme maalini ansiosta hyvin sisälle toiselle puoliajalle ja sen jälkeen meillä oli peli oikeastaan täysin hallussa, Kai Havertz kommentoi pelin jälkeen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Saksa on voittanut kaikki viisi Hansi Flickin valmennuksessa pelaamaansa ottelua. Se hävisi maaliskuussa sensaatiomaisesti kotikentällään Pohjois-Makedonialle, mutta on voittanut kaikki muut karsintapelinsä. 21 pistettä seitsemästä ottelusta riitti varmistamaan MM-kisapaikan jo kaksi kierrosta ennen karsintojen päättymistä.

Saksan ollessa kyseessä ei joukkue tietenkään lähde Qatariin ”turistiksi”, vaan Die Mannschaft kuulunee nytkin kisojen suosikkeihin.

– Kun pelaa Saksan paidassa, on tavoite aina voittaa mestaruus. Uskon silti, että meillä on edessämme vielä pitkä matka ja paljon työtä, mutta teemme kaikkemme valmistautuaksemme kisoihin hyvin, Havertz lisäsi.

Saksan kisapaikan varmistuminen jo nyt vaati myös sitä, että Armenia jää pisteittä Romaniassa, ja niin myös kävi. Romania voitti Armenian 1-0 Alexandru Mitritan maalilla ja nousi lohkon kakkoseksi pisteen erolla Pohjois-Makedoniaan ja Armeniaan.

Saksa on selviytynyt MM-kisoihin kaikista karsinnoista, joihin se on osallistunut. Siltä jäivät väliin vain ensimmäiset, vuoden 1930 MM-kisat laman takia sekä vuoden 1950 MM-kisat, jolloin Saksan ei sallittu osallistua MM-karsintoihin toisen maailmansodan tapahtumien takia. Ensi vuoden MM-kisat ovat Saksalle kahdennetkymmenennet. Sitä useammin on MM-kisoissa nähty vain Brasilia, joka on osallistunut kaikkiin 22 MM-turnaukseen,

[readmore from=MM-karsinnat]

Kolmantena maana MM-kisapaikkansa voi varmistaa jo tiistaina Tanska, jos se voittaa kotonaan Itävallan. Kisapaikka varmistuisi jopa tappiolla, jos Skotlanti ei voita vieraissa Färsaaria.

Maanantain tulokset Euroopan MM-karsinnoista:

Kypros-Malta 2-2
Valko-Venäjä-Tshekki 0-2
Kroatia-Slovakia 2-2
Viro-Wales 0-1
Islanti-Liechtenstein 4-0
Latvia-Turkki 1-2
Hollanti-Gibraltar 6-0
Pohjois-Makedonia-Saksa 0-4
Norja-Montenegro 2-0
Romania-Armenia 1-0
Slovenia-Venäjä 1-2

Jutun lähteenä on käytetty Kickeriä.