Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue (vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneet) aloittivat EM-karsintaturnauksensa erinomaisesti. Neljän maan turnausta isännöivä Puola taipui Minihuuhkajille maalein 1-3.

Suomi siirtyi 1-0-johtoon 21. minuutilla, kun Maksim Stjopin löysi syötöllään linjan taakse juosseen Casper Terhon, joka sijoitti pallon viileästi maaliin. Aivan avausjakson lopulla Suomi sai tilaisuuden yrittää lisätä johtoaan rangaistuspotkusta, mutta Niklas Pyyhtiä ei onnistunut yrityksessään. Seuranneen kulmapotkun Pyyhtiä kuitenkin lähetti Luka Hyryläisen päähän, ja tämä puski Suomen taukojohdoksi 2-0.

Puola kavensi 67. minuutilla Aleksander Buksan rangaistuspotkulla tilanteeksi 1-2, mutta 20 minuuttia myöhemmin Suomi ratkaisi pelin lopullisesti, kun juuri kentälle vaihdettu Otso Koskinen vapautti Henri Salomaan maalintekoon.

– Mielestäni ansaitsimme voiton. Vaikka pelasimme hyvin, uskon meidän pystyvän pelaamaan vielä pykälän paremmin – tämä ei ollut paras suorituksemme. Kun emme onnistuneet rankkarista, teimme välittömästi sen jälkeen maalin kulmapotkusta. Joukkue näytti luonnetta, Minihuuhkajien päävalmentaja Peter Lundberg kehui Palloliiton kotisivujen otteluraportissa.

– Toisen jakson alkupuolella meillä oli muutama paikka tehdä lisämaaleja, mutta Puola onnistuikin kaventamaan. Henkisesti tilanne oli 2–1-maalin jälkeen haastava – pojat suoriutuivat siitä kuitenkin hienosti, ja olen iloinen heidän puolestaan.

Kooste ottelun maaleista näkyy allaolevassa twiitissä. Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huomenta! 🦉

Näin U19-pojat kukisti Puolan eilisessä EM-karsinta-avauksessa - Suomen maaleista 3-1-voitossa vastasivat Casper Terho, Luka Hyryläinen sekä Henri Salomaa. 🇫🇮🇵🇱

#Minihuuhkajat 🎥: PZPN

Seuraavaksi Suomi kohtaa lauantaina kello 13 alkaen Ukrainan – eli saman maan, jonka Huuhkajat kohtaa myöhemmin samana päivänä Helsingin Olympiastadionilla. Ukraina otti avauspelissään Maltan 4-2 ja on Suomen tavoin kolmessa pisteessä. Maltaa vastaan Suomi pelaa tiistaina. Kunkin karsintalohkon kaksi parasta selviytyy EM-jatkokarsintaan, jonne etenee myös paras lohkokolmonen. Suomen pullat ovat siis avausvoiton jälkeen hyvin uunissa.

Suomen kokoonpano Puola-ottelussa:

1 Hemmo Riihimäki (mv) (C)
2 Kalle Wallius
4 Miika Koskela
6 Luka Hyryläinen
7 Niilo Saarikivi (63’ 20 Henri Salomaa)
9 Niklas Pyyhtiä (84’ 13 Otso Koskinen)
10 Agon Sadiku (63’ 11 Kai Meriluoto)
15 Casper Terho
16 Oliver Pettersson
17 Otto Kemppainen
18 Maksim Stjopin (63’ 14 Emmanuel Patut)

Vaihdossa:
12 Elmo Henriksson (mv)
3 Jesse Nikki
5 Nikolas Talo
8 Lasse Ikonen
19 Matias Kivikko

Koko Puola-ottelun voi katsoa jälkikäteen Puolan jalkapalloliiton YouTube-kanavalta. Suomen muita otteluita ei televisioida.