Petteri Forsell Veikkausliigan kuukauden pelaaja – Ilveksestä vahva edustus valinnoissa

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interiä kesällä loppukauden ajaksi tähdittämään saapunut Petteri Forsell on valittu Veikkausliigan syyskuun pelaajaksi. Forsell on tottunut loistamaan kotimaan kentillä, ja tahti riitti nytkin kuukauden pelaaja -valintaan. Syyskuussa pelaamissaan neljässä ottelussa Forsell teki Interille kolme maalia ja syötti kaksi.

Syyskuun valmentajaksi valittiin puolestaan Jarkko Wissin Ilveksen päävalmentajana korjannut Toni Kallio. Ilves voitti syyskuun viidestä ottelustaan neljä ja pelasi yhden tasan, eikä päästänyt näissä peleissä yhtään maalia. Vahva runkosarjan loppukiri nosti Ilveksen lopulta kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan.

Joukkueen hyvä menestys näkyi myös Kuukauden -joukkue valinnoissa, sillä Ilves sai tällä kertaa neljä pelaajaa mukaan. Kyseiset pelaajat ovat maalivahti Rasmus Leislahti, puolustajat Tabi Manga ja Tuomas Ollila sekä keskikenttäpelaaja Joona Veteli.

Veikkausliigan kärkeen nousseesta KuPS:sta syyskuun joukkueeseen mahtui kolme pelaajaa: nuori laitapuolustaja Taneli Hämäläinen, keskikenttäpelaaja Jordan Sebban sekä hyökkääjä Tim Väyrynen. Hakasta mukana on kaksi pelaajaa.

Petteri Forsellia lukuun ottamatta valinta kuukauden joukkueeseen oli kaikille pelaajille kauden ensimmäinen. Forsell oli mukana myös elokuun joukkueessa.

Kuukauden pelaajan valitsevat perinteisesti Veikkausliigan pelaajat. Kuukauden joukkueen ja kuukauden valmentajan valitsee Veikkausliiga.

Veikkausliigan syyskuun joukkue (4-3-3):
Rasmus Leislahti (Ilves)
Taneli Hämäläinen (KuPS) – Tabi Manga (Ilves) – Luiyi de Lucas (Haka) – Tuomas Ollila (Ilves)
Joona Veteli (Ilves) – Jordan Sebban (KuPS) – Donaldo Acka (Haka)
Tim Väyrynen (KuPS) – Kei Kamara (HIFK) – Petteri Forsell (Inter)

Kuukauden pelaaja: Petteri Forsell (Inter)
Kuukauden valmentaja: Toni Kallio (Ilves)