Punainen oli tärkeä väri erotuomarien ohuessa korttipakassa Serie A:n sunnuntain kierroksella, sillä tuomarit nostivat päivän viidessä ottelussa punaisen taskustaan jopa neljä kertaa. Erikoisen päivästä tekee kuitenkin se, että kaikki neljä punaista korttia nousivat joukkueiden nimekkäille valmentajille.

Ainoa kahden ulosajon peli oli alkuillasta pelattu sarjan kärkiottelu AS Roma-Napoli. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, joka merkitsi Napolin ensimmäistä pistemenetystä kahdeksan peräkkäisen voiton jälkeen. Puheenaiheeksi nousi kuitenkin se, kuinka sekä José Mourinho että Luciano Spalletti ajettiin ulos.

Romaa valmentava Mourinho sai ensimmäisen varoituksensa jo 19. minuutilla, kun hän purnasi erotuomari Davide Massan tekemää päätöstä vastaan. Toinen keltainen ja sitä seurannut punainen nousi 82. minuutilla, kun Mourinho reagoi lähes hysteerisesti siihen, kuinka tuomari ei nähnyt hänen mielestään Nicolò Zanioloon kohdistunutta rikettä. Mourinho näytti ulosajokomennuksensa jälkeen tuomarille sarkastisesti peukkua.

– En ollut tyytyväinen tuomarin ratkaisuun, mutten sanonut sanaakaan. Kukaan ei mene kotiin tyytyväisenä. Molemmat valmentajat ajettiin ulos, mutta minusta tuomari oli tasapuolinen, Mourinho kommentoi pelin jälkeen DAZN:lle.

Napolin valmentaja Luciano Spalletti oli ulosajostaan vielä hämmentyneempi. Spalletti sai kuulla pelin aikana Roma-fanien herjoja, sillä he syyttävät häntä edelleen seuraikoni Francesco Tottin eläkkeelle usuttamisesta. Spalletti vastasi provokaatioihin vilkuttamalla Roman faneille ”kiitokseksi”. Päätösvihellyksen soitua Spalletti aplodeerasi erotuomari Massalle, ja tämä otti eleen ilmeisen sarkastisena vastaan.

– Haluan selventää punaista korttiani välittömästi, Spalletti aloitti kommenttinsa pelin jälkeen.

– Menin sanomaan tuomarille pelin jälkeen: ”Muuten, hyvin tehty”. Hän teki siitä johtopäätöksensä ja näytti minulle punaista korttia. Minä olen murtunut, ja luultavasti jopa Davide Massa on pahoillaan.

– Sitä ei voinut ymmärtää väärin, sillä minä olin hiljaa koko pelin ajan. Neljäs erotuomari (Massimiliano) Irrati oli lähelläni koko pelin ajan, kukaan ei sanonut sanaakaan, ja minua harmittaa tulla ulosajetuksi näin. Minun mielestäni Massa tuomitsi ottelun todella hyvin, emmekä aiheuttaneet hänelle ongelmia.

Roman valmentaja José Mourinho oli läksyttänyt ennen ottelua kovasanaisesti joukkuettaan sen hävittyä torstaina nöyryyttävästi maalein 1-6 norjalaiselle FK Bodø/Glimtille Konferenssiliigassa. Murskatappion seurauksena Mourinho lähetti europelin avauskokoonpanon pelaajista Marash Kumbullan, Amadou Diawaran, Riccardo Calafiorin, Gonzalo Villarin ja Borja Mayoralin katsomoon. Napoli-pelin jälkeen hän varoitti, että katsomokomennuksesta voi tulla heidän osaltaan pidempikin.

– Kun pelaa niin p*skasti kuin me pelasimme, seuraava peli on aina henkisesti vaikea. Pukukoppiin on lähetettävä viestejä. Se ottelu tulee jäämään historiaani ja minun on vaikeaa antaa sitä anteeksi, Mourinho viestitti.

Portugalilaisvalmentaja vahvisti jo eilen, että Roma tulee aloittamaan keskiviikkoisen Cagliari-ottelunsa samalla avauskokoonpanolla, joka aloitti myös Napolia vastaan. Sen verran tyytyväisempi hän eiliseen esitykseen oli.

– Minusta tämä oli mahtava, korkeatasoinen ottelu, vaikka teillä saattaakin olla eri tunne siitä. Napolia vastaan ei ole ikinä helppo pelata, mutta me yritimme voittaa pelin. 0-0-tasapeli ei ollut mahtava show, mutta minä väsyin jo vaihtopenkillä. Näin hyvin keskittyneen joukkueen, joka ei pelännyt, mutta kunnioitti vastustajaa, Mourinho muotoili.

Gasperinilta harvinaisen suoraa tekstiä

Päivän ensimmäinen ulosajettu valmentaja oli Atalantan käskyttäjä Gian Piero Gasperini. Gasperini ajettiin ulos Atalanta-Udinese -pelin lisäajalla, vain hetkeä ennen kuin Udinese tasoitti pelin loppunumeroiksi 1-1. Gasperini ryöpytti Serie A:n erotuomareita lausunnoissaan erittäin suorin sanoin.

– En ollut vihainen kenellekään enkä ymmärrä yhtään, miksi minua varoitettiin. Tuomari tuli antamaan minulle varoituksen, en sanonut mitään, ja sitten nousikin punainen. Tämä on valtava juttu, koska kukaan sivurajalla ei valittanut mistään.

[readmore from=Serie-A]

– Tuomareista on tullut oikea ongelma. He eivät ikinä selitä päätöksiään tai myönnä virheitään. Hekin ovat ammattilaisia, joten annetaan heidän olla meidän kaltaisiamme ammattilaisia ja tulla puhumaan medialle, koska minulla ei ole mitään käsitystä, mitä hän luuli kuulleensa tai nähneensä. On aika lopettaa tuomarien suojeleminen, Gasperini puhisi.

Illan viimeisenä valmentajana ajettiin ulos Internazionalen Simone Inzaghi. Juventus sai ottelun lopussa 1-1-tasoitukseen johtaneen rangaistuspotkun VAR-tarkistuksen jälkeen, eikä tuomari Maurizio Marianin päätös ollut Inzaghin mieleen. Inzaghi huusi tuomarille, paiskasi liivin maahan ja sai poistua kiukunpurkauksensa jälkeen katsomoon.

Lähde: Football-Italia