© Kuva: Getty Images

Suomi – Ukraina: Stadion täyteen ja huuto päälle

MM-karsinta
Suomi – Ukraina
Lauantai 09.10. klo 19:00

Olympiastadionilla tulee käymään melkoinen kuhina, kun Suomi ja Ukraina ottavat MM-karsinnoissa yhteen. Ottelun panos on todella iso: Ranskan lohkovoitto näyttää hyvin todennäköiseltä, mutta lohkon toisen sijan suhteen kaikki on vielä auki. Nyt jos koskaan on voitto tarpeen, ja asetelma näkyy myös ottelun kiinnostuksessa: Huuhkajat tulee saamaan otteluun mojovan kotiedun.

Huuhkajat pelasi syyskuun rupeamassa Walesin kanssa maalittoman harjoituspelin, voitti Kazakstanin ansaitusti 1-0, muttei voinut Ranskalle oikein mitään vieraspelissä. Markku Kanervan suojateilla suurin puute on liittynyt maalintekoon – ainoastaan Joel Pohjanpalo on osunut kahdesti tolppien väliin Huuhkajien kahdeksassa viime ottelussa. Tästä ottelusta ovat poissa pelikieltoinen Rasmus Schüller sekä loukkaantuneet Jere Uronen, Daniel O’Shaugnessy ja Marcus Forss. Upeassa kunnossa oleva Lukas Hradecky on ilmiselvä valinta maalille.

Pelkkiä tasapelejä lohkossa tahkonnut Ukraina muistetaan tuoreeltaan EM-kisoista, ja kyseessä on lähtökohtaisesti iskukykyinen pumppu. Perustason voidaan katsoa olevan Huuhkajia korkeammalla, mutta joukkueen poissaolot tekevät pahaa lovea: sivussa ovat mm. Oleksandr Zinchenko ja Vitali Mykolenko. Ruslan Malinovskyilla luulisi olevan joukkueelle annettavaa, mutta mies ei ole joukkueen mukana.

Lyö vetoa ottelusta:

Kyseessä on pienten marginaalien ottelu, jonka suosikki Ukraina on niukasti. Huuhkajat vie tämän ottelun lähes kerran kolmesta, joten isännille voidaan laittaa maltillista kannatuspetsiä. Ei muuta kuin stadion täyteen ja huuto päälle: Suomi voittaa ottelun kertoimella 3,50.