Historian aikana vain harvat jalkapalloilijat ovat kertoneet homoseksuaalisuudestaan etenkin pelaajauransa aikana.

Tällä hetkellä Euroopan huippusarjoissa ei pelaa ainuttakaan julkisesti homoseksuaalisuudestaan kertonutta jalkapalloilijaa.

Englantilaistabloidi The Sun haastatteli hiljattain nimettömänä pysyttelevää valioliigapelaajaa, joka ei uskalla kertoa homoseksuaalisuudestaan julkisuudessa. Pelaajan mukaan yleinen ilmapiiri stadioneilla on edelleen hyvin tuomitseva. Pelaajan mukaan katsojat tuomitsisivat hänet stadionilla.

– Elämme vuotta 2021 ja minun pitäisi kyetä vapaasti kertomaan koko maailmalle, kuka olen. Tuntuu siltä, että jotkut kannattajat katsomoissa elävät vielä 80-luvulla. Haluan olla avoin ihmisille, koska olen ylpeä siitä, mikä olen. He kuitenkin tuomitsisivat minut.

Nimettömänä pysyvän pelaajan mukaan tilanne on aiheuttanut hänelle merkittäviä henkisiä ongelmia, jonka vuoksi hän on kääntynyt psykologin apuun.

– Pelatessani ajattelen, että kannattajat voivat arvata homoseksuaalisuuteni ja minut tuomittaisiin siitä. Ajattelen, arvaavatko he homoseksuaalisuuteni nähdessään vaatteeni kentän ulkopuolella. Tämä kaikki on vaikuttanut minuun paljon henkisesti ja se on turhauttavaa.

Lähde: MARCA