Maxi Rodríguez ilmoitti lopettavansa hienon pelaajauransa kuluvan kauden jälkeen.

Argentiinan pääsarjan viimeinen kierros pelataan 12. joulukuuta, jolloin Rodríguezin edustama Newell’s Old Boys kohtaa San Lorenzon. Newell’sin kausi on ollut vaikea ja seura on sarjan alemmassa keskikastissa.

Rodríguez muistetaan etenkin ajastaan Atléticossa, Liverpoolissa ja Argentiinan A-maajoukkueessa.

Noin kuukauden kuluttua 41 vuotta täyttävä oikea laitahyökkääjä pelasi urallaan 57 A-maaottelua ja osallistui kolmesti MM-lopputurnaukseen edeten Argentinan kanssa MM-finaaliin kesällä 2014.

Rodríguez siirtyi Liverpoolista takaisin Etelä-Amerikkaan ja kasvattajaseuraansa Newell’siin kesällä 2012. Konkari on jäänyt kuluvalla kaudella hyvin pienelle vastuulle sarjaotteluissa, mutta sai enemmän peliaikaa Argentiinan Liigacupissa.

– Tämä päätös oli hyvin vaikea, mutta olen rauhallinen sen suhteen. Urani kesti vuosikausia ja annoin kaikkeni, mutta nyt takki on tyhjä, eikä minulla ole enää mitään annettavaa. Haluan kiittää Espanyolia, Atléticoa, Liverpoolia, Peñarolia, Argentiinan A-maajoukkuetta ja Newell’siä. Kahta viimeisintä rakastan uskomattoman paljon. Tyttäreni näkivät minun voittavan mestaruuden Newell’sissä ja pelaavan MM-kisoissa, Rodríguez iloitsi tiedotteessaan.