Borussia Dortmund tavoitteli lisäpisteitä Mestarien liigassa keskiviikkona kotikentällään kaikki kolme otteluaan voittanutta Ajaxia vastaan. Tehtävä kuitenkin mutkistui huomattavasti, kun Dortmundin kokenut toppari Mats Hummels ajettiin suoralla punaisella ulos jo 29. peliminuutilla.

Hummels liukui katkaisemaan Ajaxin brasilialaislaituri Antonyn etenemistä. Antony pysäytti pallon, joten Hummels ei siihen osunut, muttei toisaalta osunut kummemmin Antonyn jalkoihinkaan, vaan päinvastoin Antony astui hänen pohkeensa päälle. Hummelsin jalat pysyivät matalina eikä taklaus tapahtunut niin sanotusti ”napit edellä”.

Ottelun erotuomari Michael Oliver nosti Hummelsille kuitenkin liukutaklauksesta suoran punaisen kortin. Tuomio hämmensi monia, ja useat saattoivatkin olettaa, että tuomio muuttuisi VAR-tarkistuksen jälkeen. Toisin kuitenkin kävi, vaan Oliver piti punaisen voimassa myös videotuomarien kanssa keskusteltuaan. Ratkaisua on ollut hyvin vaikea useimpien somen käyttäjien ja TV-kommentaattorien ymmärtää.

Videoklipin tilanteesta voi katsoa MTV Urheilun sivuilta täältä.

Pahanpäiväisesti yllättyi myös Mats Hummels itse. 32-vuotias puolustaja kommentoikin tuomiota poikkeuksellisen suorasanaisesti DAZN:n TV-haastattelussa ja arvosteli jyrkästi sekä Oliveria että Antonya.

– Minulla ei ole aavistustakaan siitä, miten tuosta voi antaa punaisen. Minulla ei ole aavistustakaan, miten oletettavasti Mestarien liigan tasoinen tuomari voi saada idean, antaa tuosta punaisen, Hummels jyrisi.

– Jäin saman tien kentälle (punaisen kortin jälkeen), koska hän astui pohkeeni päälle. Senhän tuntee itse. Sanoin, että heidän täytyy katsoa tilanne nauhalta ja antaa minulle keltainen, jottei hänen päätöksensä näytä aivan hupsulta. En voinut uskoa sitä, että punainen pysyi voimassa. Minusta se oli täysin absurdi väärä päätös.

Hummels meni heti loppuvihellyksen jälkeen kentälle puhumaan Oliverin kanssa. Tuomari ei kuitenkaan halunnut vielä puhua puolustajan kanssa, koska kamerat kuvasivat miehiä edelleen. Hummels kuitenkin vakuutti haluavansa puhua Oliverin kanssa pukukopeissa, sillä ”häntä kiinnosti palavasti, mitä tuomari oli nähnyt”.

– Tuomari ratkaisi tänään ottelun ja luulen, että hän tietää sen, Hummels jatkoi.

Hummelsin kiukusta sai osansa myös tilanteessa maahan hetkeksi tuskaisen näköisenä kierimään jäänyt Antony. Saksalaisen mielestä nuori brasilialainen syyllistyi näyttelemiseen.

– Emme voi jättää vastustajani näyttelemistä huomiotta. Se oli täysin epäurheilijamaista, Hummels sanoi.

– Antony on mahtava jalkapalloilija, mutta hänen täytyy vielä oppia olemaan urheilija. Silloin hänestä tulee ehkä vielä parempi.

– Aika hassua, että hän tuli jopa itse luokseni ja sanoi, ettei se ollut punaisen kortin paikka. Se oli täysi farssi, ja naurettavaa.

Hummelsin mielestä ei ollut kuitenkaan Antonyn tehtävä kertoa tuomarille, ettei tilanteesta ansaittu punaista korttia. Se oli videotuomarin tehtävä.

– Jos videotuomari tekee tuota työkseen, täytyy hänen pystyä näkemään se itse.

Hummels ei usko, että mahdollinen valitus kumoaisi hänen pelikieltoaan, joka on voimassa 24.11. pelattavassa vieraspelissä Sporting Lissabonia vastaan.

– Me kaikki tiedämme, että tällaiset jäävät oikeastaan aina voimaan. Siksi olen melko vakuuttunut siitä, etten matkusta joukkueen mukana Lissaboniin.

Dortmund meni avausjaksolla alivoimastaan huolimatta 1-0-johtoon Marco Reusin rankkarimaalilla. Johto kesti yli 70. peliminuutilla, mutta lopussa Ajax käänsi pelin edukseen Dusan Tadicin, Sebastién Hallerin ja Davy Klaassenin maaleilla. Antony syötti kaksi viimeistä maalia.

Lähteet: Der Spiegel ja Spox

Amazon Prime Video Sport

@primevideosport
Mats Hummels has been sent off for this challenge...

Correct call? 🤔

Mats Hummels

@matshummels
No more words for that red card…get the VAR straight!

It wasn’t enough in the end but the boys fought hard for the whole game 👏🏻