Edin Džekon tilanne kaksipiippuinen juttu Huuhkajien valmennuksen mielestä – ”Haluaisiko hänen olevan poissa vai puolikuntoisena mukana?”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi kohtaa lauantaina 13. marraskuuta Zenicassa Bosnia-Hertsegovinan. Huuhkajat saapui torstai-iltana Suomen aikaa pelipaikkakunnalle Roomasta.

Paljon spekulaatiota on aiheuttanut Bosnia-Hertsegovinan poliittinen tilanne. Sodan uhka on välitön ja pelaajien turvallisuus ollut tapetilla.

Huuhkajien tiedotuspäällikön Timo Waldenin mukaan joukkueen turvallisuudesta Zenicassa on huolehdittu ihanteellisella tavalla. Suomen joukkue matkasi poliisisaattueessa lentokentältä hotellille. Tutulle hotellille jo kahden vuoden takaa.

Italiassa Markku Kanervan valmentama ryhmä valmistautui MM-karsintojen huipennukseen. Marraskuinen Suomi ei varsinaisesti ole jalkapallojoukkueelle ihanteellisin paikka leireillä. Rooma sen sijaan keräsi kiitosta niin valmennukselta kuin pelaajistolta.

– Valmennuksen näkökulmasta oikein hyvä paikka. Saimme tehtyä kaiken suunnittelemamme. Sateen takia kenttä oli vähän pehmeä, mutta otettiin se huomioon rasituksessa. Lentoaika tännekin oli vain tunnin. Hyvä paikka, kertoi valmentaja Mika Nurmela torstain lehdistötilaisuudessa.

Pelaajista Elfsborgia seuratasolla edustava Leo Väisänen oli pitkälti samoilla linjoilla.

– Rooma oli hyvä paikka valmistautua ja saimme olla rauhassa ja keskittyä jalkapalloon. Siinä suhteessa ihanteellinen paikka ja treenattiin muutamat harjoitukset ennen matkaa tänne, Väisänen sanoi.

Lauantain kotijoukkueen mediassa ja kannattajissa eniten on puhuttanut supertähtien Edin Džekon ja Miralem Pjanićin terveystilanteet. Kumpikin on kärsinyt vaivoista. Keskikentän nero Pjanić, on vammastaan jo pitkälti toipunut. Pelikunto on silti kysymysmerkki.

Sen sijaan Inter Milanin kärkitykki Džeko omaa varsin tuoreen vamman. Oikeastaan mitään varmaa tietoa hänen tilastaan ei ole.

Huuhkajien kannalta Džekon hirmuvire Serie A:ssa aiheuttaa varmasti osin huolia, mutta myös kysymyksiä.

– Totta kai Džeko on huippupelaaja ja olemme kuulleet, että hän on ehkä pelikuntoinen. Näissä peleissä on tärkeintä silti, että kaikki kentällä olevat pelaajat olisivat täysin kunnossa, Nurmela totesi.

– Hän haluaa varmasti pelata, koska panokset ovat isot ja Bosnia-Hertsegovina haluaa jatkoon. Džekollekin on korvaajia eli se on vähän kaksipiippuista. Haluaisiko hänen olevan poissa vai puolikuntoisena mukana, jatkoi Nurmela

Suomalaisittain puhetta on herättänyt Bosnia-Hertsegovinan valtion tilanteen lisäksi myös vieraskannattajien tilanne. Alkuperäisen tiedon mukaan suomalaisfaneilla ei ollut pääsyä katsomoon.

Lopulta tilanteeseen tuli silti muutos. Huuhkajien kannattajia paikalle odotetaan toki vain muutamia kymmeniä, mutta toppari Väisästä sekin ilahduttaa.

– Hieno juttu, että suomalaiskannattajat pääsevät paikalle. Aikamoinen hornankattila siellä varmaan odottaa. Kaikki tuki tulee tarpeeseen. Mahtavaa saada edes vähän porukkaa paikalle, kertoi Väisänen.

Juha Pirinen nostettiin mukaan Huuhkajien ryhmään viime metreillä. Hän liittyi Zenicassa joukkueen vahvuuteen. Uusia kolhuja ei Roomassa Nurmelan mukaan ole tullut vaan ryhmän terveystilanne on hyvä.

Bosnia-Hertsegovinan ja Suomen välinen kamppailu alkaa lauantaina 13. marraskuuta kello 16.00 Suomen aikaa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!