”Emme yksinkertaisesti opi” – Borussia Dortmund koki jättipettymyksen ja putosi Mestarien liigasta

© Kuva: Getty Images

Erling Braut Håland, Jude Bellingham, Marco Reus, Mats Hummels ja kumppanit joutuivat tunnustamaan myöhään keskiviikkona itselleen epämiellyttävän tosiasian. Borussia Dortmundin europelit jatkuvat kevätkaudella Eurooppa-liigan, eivät Mestarien liigan pudotuspeleissä. Nelikosta Håland on tosin ollut viime aikoina sairastuvalla ja Hummels kärsi eilen pelikieltoaan.

Dortmundin kurja kohtalo sinetöityi Portugalissa, kun Sporting Lissabon kaatoi saksalaisvieraansa maalein 3-1. Tuloksen myötä Sporting jatkaa lohkokakkosena Ajaxin vanavedessä UCL:n pudotuspeleihin. Dortmund on lohkon kolmas ja edelleen nollakerhossa oleva Besiktas viimeinen.

Sportingin voiton alkutahdit löi Pedro Goncalves, joka teki ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi, kun Dortmundin puolustaja Nico Schulz haparoi pitkän pystysyötön haltuunotossa ja Goncalves pääsi puolustajailta karkuun. Toinen oli komea ylänurkkalaukaus rangaistusalueen rajalta.

Dortmundin jatkomahdollisuudet olisivat pysyneet elossa tasapelillä ja lievät saumat jopa maalin tappiolla. Loppukiri kuitenkin vaikeutui, kun Schulzin tauolla korvannut Emre Can turhautui ja otti suoran punaisen 74. peliminuutilla. Seitsemän minuuttia myöhemmin Goncalves pääsi yrittämään rangaistuspotkusta hattutemppua. Gregor Kobel torjui rankkarin, mutta kaima Pedro Porro puski paluupallosta ottelulle ratkaisun. Donyell Malenin kavennusmaali lisäajalla oli pelkkä laiha lohtu.

Pettyneet Dortmundin pelaajat painelivat aluksi heti pelin jälkeen suoraan koppiin, mutta sitten kapteeni Marco Reus palasi TV-kameroiden eteen antamaan lausuntojaan tavoitteen karkaamisesta.

– Puhumme usein kauden aikana samoista virheistä, joita teemme. Joskus on myös vaikeaa olla aina takaa-ajoasemassa. Pelaamme jopa alivoimalla paremmin kuin Sporting 11 pelaajalla, Reus sanoi DAZN:lle.

– Me olimme hyvin pelissä mukana emmekä antaneet heille juurikaan paikkoja, ja 1-0-maali oli liian helppo. Ei meidän tarvitse yksilöitä osoittaa, vaan emme olleet joukkueena tarpeeksi hyviä kentällä tänään. Sporting oli hyvin epävarma, mutta me toimme heidät peliin mukaan. Nyt olemme ulkona, se on katkera totuus.

Reus pitää epäonnistumisen syynä hyvin ailahtelevaa suoritustasoa.

– Meidän täytyy tehdä tulevina viikkoina töitä sen eteen, että pelaamme tasaisemmin. Selkeä tavoitteemme oli olla mukana kaikissa kolmessa kilpailuissa (Bundesliiga, Saksan Cup ja Mestarien liiga) vielä vuodenvaihteen jälkeenkin.

– Meillä on ollut liikaa ylä- ja alamäkiä lyhyessä ajassa. Välillä olemme stabiileja ja sitten tulee jotain sellaista kuin tänään tai Amsterdamissa (0-4-tappio). Se hankaloittaa kehittymistämme, koska emme yksinkertaisesti opi. Mestarien liigassa ei vain saa hävitä kolmea peliä peräkkäin. Silloin ei ansaitsekaan päästä jatkoon, Reus naulasi.

Mestarien liigan 16 pudotuspelipaikasta on auki vielä viisi ennen kahden viikon päästä pelattavaa päätöskierrosta. Neljännesvälieräpaikkansa ovat lunastaneet Manchester City, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Internazionale, Juventus, PSG, Sporting Lissabon, Bayern München, Ajax ja Real Madrid.

Lähde: Kicker


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.