Kesällä Euroopan mestaruuden voittanut Italia jäi Pohjois-Irlannin vieraana maalittomaan tasapeliin. Samalla tulos tiesi sitä, että Roberto Mancinin luotsaama tähtisikermä jäi lohkossaan toiseksi.

Italia hallitsi kenttätapahtumia ja piti palloa. Se kykeni luomaan noin kymmenen potentiaalista maalitilannetta, mutta aivan vaarallisimmlle tonteille se ei tiivistä kotijoukkueen puolustusta vastaan yltänyt.

Maaliodottama eli xG oli Italian osalta noin 0,90 luokkaa. Eli yhden maalin Italia olisi ehkä ansainnut, mutta Pohjois-Irlanti pelasi kelpo-ottelun.

Sveitsi voitti samaan aikaan Bulgarian lukemin 4-0 ja eteni suoraan Qatarin MM-kisoihin. Komeat karsinnat pelannut Sveitsi teki kamppailussa oikeastaan kuusi maalia, mutta kaksi hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Illan maalintekijöinä olivat Noah Okafor, Ruben Vargas, Cedric Itten ja Remo Freuler.

Italialle ei olisi riittänyt edes loppuhetkien voittomaali, koska Sveitsillä oli parempi maaliero.

Joukkueet pelasivat kahdesti tasan. Sveitsissä kamppailu päättyi 0-0 ja puolestaan 12. marraskuuta Italiassa 1-1. Eli myös pisteiden ja maalieron ollessa tasan, lohkon olisi voittanut Sveitsi tekemällään vierasmaalilla keskinäisissä kohtaamisissa.

Euroopan mestari joutuu siis hakemaan vauhtia jatkokarsinnasta, jonne myös Huuhkajat pyrkii. Jos Suomi tekee tiistaina hurjan tempun ja nappaa lohkonsa kakkossijan, niin Italian välttäminen olisi varmasti Markku Kanervan toiveissa.