Helmarien luottopuolustaja nousemassa Jari Litmasen rinnalle: ”Kuningashan tarvitsee myös kuningattaren”

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarien kokeneelle keskuspuolustajalla Anna Westerlundille torstainen MM-karsintaottelu Ruotsia vastaan on henkilökohtaisella tasolla juhlaottelu. Jos 32-vuotias Westerlund on Suomen avauskokoonpanossa, kuten olettaa sopii, nousee hän Jari Litmasen rinnalle kaikkien aikojen maaottelutilaston kärkeen. Litmanen pelasi A-maaotteluita 137, kun Westerlundilla on pelejä nyt koossa 136.

– En ollut ajatellut asiaa juurikaan ennen maajoukkueleiriä, mutta täällä olen siihen törmännyt. Hän tulee aina olemaan ”Kuningas”, mutta kuningashan tarvitsee myös kuningattaren, joten minähän voin olla vaikka kuningatar, Westerlund naurahti Helmarien tiistaisessa etämediatilaisuudessa.

Westerlundilta kysyttiin myös, kuinka monta maaottelua hän uskoo vielä motivaation, jaksamisen ja fyysisen kunnon puolesta vielä pelaavansa.

– Vastaan A:han, B:hen ja C:hen samoin: aika saa näyttää sen. Tällä hetkellä kaikki kolme osa-aluetta ovat vielä kunnossa, joten en määrittele mitään lopettamisajankohtaa, vaan katson, kuinka pitkälle se vielä riittää.

LUE MYÖS: Päivänsankari Anna Westerlund voi tehdä sunnuntaina suomalaista jalkapallohistoriaa – seuraava kohde on Jari Litmanen: ”Kuningas on jo siinä aika lähellä”

Ennen Ruotsi-ottelua Westerlundin pelituntuma ei ole paras mahdollinen, sillä hän pelasi viimeisimmän ottelunsa seurajoukkueessa lähes puolitoista kuukautta sitten, kun Åland United kohtasi 9.10. Kansallisen Liigan päätöskierroksella HJK:n. Sen jälkeen Westerlund pelasi kaksi maaottelua Georgiaa ja Irlantia vastaan, mutta oman seurajoukkueen harjoitukset ovat olleet tauolla.

– Viime maajoukkueleirin jälkeen olen treenannut Ahvenanmaalla poikajengin kanssa. Sitten olen ollut Paraisilla ja treenannut Piffenin miesten kanssa. Pelejä ei ole tullut, mutta olen silti saanut hyviä pallotreenejä, joten ei tunnu siltä, että olisin jäänyt mistään paitsi. Olen harjoitellut nämä viikot hyvin Kansallisen Liigan päättymisen jälkeen, Westerlund totesi.

Ottelu Ruotsi-Suomi pelataan Göteborgissa torstaina kello 19.30 alkaen. Pelin voi katsoa Yle TV2:lta.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️