Helmarit taisteli mahtavasti Göteborgin äänekkään yleisön edessä – Ruotsi kiri väkisin voittoon

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarit kohtasi torstai-iltana todellisessa hegemoniakamppailussa Göteborgissa Ruotsin. MM-karsintojen yksi odotetuimmista otteluista päästiin pelaamaan upeassa tunnelmassa, koska Gamla Ullevi oli loppuunmyyty. Paikalla oli koronarajoitusten sallimat 14 500 katsojaa.

Jos odotukset ovat aina korkealla, kun Suomi ja Ruotsi mittelevät, niin torstaina siihen myös vastattiin hurjalla näytöksellä.

Viime kesän olympiafinalisti Ruotsi vei kamppailun alkuhetkiä ja loi useamman kerran todella uhkaavia tilanteita Tinja-Riikka Korpelan maalille. Tottenhamin maalivahti joutui muutaman kerran myös venymään pelastuksiin.

Fridolina Rolfön kudille edes Korpela ei voinut mitään. 28-vuotias kärkipelaaja pääsi varsin helposti juoksemaan keskeltä läpi ja viimeisteli myös varmasti.

Helmarit pääsi kuitenkin koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan.

Lopulta 29. minuutilla Suomi pääsi juhlimaan tasoitusmaalia. Ria Ölingin hienosta esityöstä Linda Sällström pääsi puolittain irti. HJK-pelaaja ampui pallon upeasti takayläkulmaan ja peli tasan.

Tämän jälkeen Helmarit sai useita tilanteita siirtyä jopa johtoon. Ruotsi menetti otteensa ja Suomi otti ajoittain jopa hallinnan.

1-1-tilanteessa mentiin tauolle ja myös toinen jakso oli erittäin tasainen. Helmarit tuli toisellekin nelivitoselle kovalla vauhdilla.

Ruotsi kuitenkin alkoi loppua kohden painamaan pelin useammin Suomen puolustuskolmennekselle, mutta Helmarit taisteli ihailtavasti jokaikisessä tilanteessa.

Lopulta mikään ei riittänyt vaan Ruotsi meni väkisin johtoon. Lina Hurtig nousi riehakkaan kotiyleisön sankariksi.

Helmarit pelasi hienon ottelun Göteborgissa. Mahdollisuuksia olisi ollut pisteille, kenties jopa voittoon. Ruotsin loppuhetkien paine oli silti liikaa. Korpela piti loppujen lopuksi numerot edes näinkin pieninä.

Lopputulos:
Ruotsi – Suomi 2-1


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.