HJK pelasi torstaina UEFA Konferenssiliigan lohkovaiheen neljännen ottelunsa Maccabi Tel-Avivin vieraana Israelissa.

Maccabi Tel-Aviv voitti ottelun maalein 3-0 ja HJK menetti samalla mahdollisuutensa päästä turnauksen pudotuspelivaiheeseen, sillä LASK voitti omassa ottelussaan armenialaisen Alashkertin 2-0.

Maccabi Tel-Aviv ja LASK ovat kummatkin kymmenessä pisteessä ja siten varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä.

Ensimmäinen jakso oli HJK:lle vaikea. Viime sunnuntaina toista kertaa peräkkäin Veikkausliigan mestariksi kruunattu HJK oli pitkälti vastaantulija, kun Maccabi Tel-Aviv hallitsi pelitapahtumia ja pakotti prässillään vieraat helppoihin pallollisiin virheisiin.

Maccabi Tel-Aviv iski ottelun ensimmäisen ja samalla voittomaaliksi jääneen osuman 22. minuutilla. Tilanne lähti jälleen HJK:n pallonmenetyksestä ja muutamaa sekuntia myöhemmin Brandley Kuwas pääsi boksin sisältä laukomaan pallon alakulmaan ohi voimattoman Hugo Kedon. 1-0.

HJK ei kyennyt luomaan todellisia maalintekopaikkoja avausjaksolla. Maccabi Tel-Aviv piti pelin pääosin HJK:n kenttäpuoliskolla.

Ensimmäisen jakson lopussa Keto venyi hienoon torjuntaan, kun Atomu Tanakan kyynärpäästä kimmonnut vapaapotku oli menossa kovaa vauhtia alakulmaan, mutta tällä kaudella kritiikkiä peliesityksistään saanut Keto pysäytti yrityksen.

Toinen jakso oli pelillisesti tasaisempi. HJK pääsi peliin paremmin mukaan ja Toni Koskelan suojatit hallitsivat palloa pitkiäkin aikoja isäntien kenttäpuoliskolla, mutta todelliset huippupaikat jäivät luomatta.

Maccabi Tel-Aviv pisti ottelun pakettiin 65. minuutilla. Isännät pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen Jairin harhasyötön myötä. Ylivoimahyökkäys päättyi siihen, että Lucas Lingman yritti katkoa vaarallista ja mahdollisesti maaliin johtavaa syöttöä, mutta pallo kimposi hänen jalastaan omaan maaliin. 2-0.

Maccabi Tel-Aviv onnistui lisäajalla vielä kertaalleen maalinteossa. Vartti ennen loppua kentälle vaihdettu Matan Hozez laukoi upeasti pallon yläkulmaan noin 25 metristä. Ottelu päättyi samalla siihen.

HJK isännöi lohkovaiheen viidennellä kierroksella Alashkertiä torstaina 25. marraskuuta. Lohkovaihe päättyy 9. joulukuuta, kun HJK kohtaa LASK:n Itävallassa.