Saksalainen huippuagentti Volker Struth uskoo vakaasti, että tulevana kesänä nähdään nuoren maalitykin Erling Braut Hålandin siirto Borussia Dortmundista vieläkin suurempiin ympyröihin. 50-vuotias Struth kommentoi norjalaisen tilannetta Sport Bildille.

Vaikka Hålandin sopimuksessa onkin pelaajan ikään ja käsittämättömän hurjiin tehotilastoihin peilattuna suhteellisen edullinen ulosostopykälä (75 miljoonaa euroa), ei Struth usko Hålandin siirtyvän Bundesliigan suoraan kilpailijaan Bayern Müncheniin. Syy on siinä, että palkka ja muut kulut nostavat kokonaispaketin hinnan liian suureksi.

– Luulen, että siirto tapahtuu vuonna 2022. Hålandilla on ulosostoklausuuli. Koko paketti viiden vuoden palkan ja agenttipalkkioiden kanssa tulee maksamaan todennäköisesti 250-300 miljoonaa euroa, Struth arvioi.

– Vaikka Bayern Münchenillä olisikin sellaiset rahat, eivät he toteuttaisi siirtoa. Helvetti olisi irti, jos joku pelaaja ansaitsisi Saksassa 50 miljoonaa euroa.

Tammikuusta 2020 Dortmundissa pelanneesta Hålandista kiinnostuneita ovat useat Euroopan huippuseurat, hyvin ymmärrettävästi. Paalupaikalla on usein uskottu olevan Real Madridin, mutta myös esimerkiksi Valioliigaan siirtymistä pidetään mahdollisena. Struth ei usko, että kisaa ratkaistaan palkkahuutokaupalla.

– En usko, että Håland ratkaisee seuraansa rahan perusteella. Kymmenen prosenttia enemmän tai vähemmän ei häntä hetkauta.

Jos Håland jättää Dortmundin 75 miljoonan euron korvauksella, tulee hänestä vasta kolmanneksi kallein pelaajamyynti seuran historiassa. Barcelona maksoi Ousmane Dembéléstä 135 miljoonaa euroa ja Manchester United viime kesänä Jadon Sanchosta 85 miljoonaa euroa.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

21-vuotias Håland on tehnyt Borussia Dortmundille 69 ottelussa 70 maalia ja antanut 19 maalisyöttöä. Edellisessä seurassa Red Bull Salzburgissa saldo oli 29 maalia 27 pelissä. Håland on tehnyt maaleja yli yksi per peli -tahdilla sekä Saksan että Itävallan Bundesliigoissa että Mestarien liigassa, jossa maaleja on syntynyt 21 yhteensä 18 ottelussa.

Norjan A-maajoukkueessa Håland on maalannut 12 kertaa 15 pelissä. Hänen sopimuksensa Dortmundin kanssa ulottuu kesään 2024.

Lähde: Sportbuzzer