MM-karsinnat
Italia – Sveitsi
Perjantai 12.11. klo 21:45

Italia ja Sveitsi käyvät kovaa kisaa MM-karsintalohkonsa herruudesta. Molemmilla on plakkarissa neljätoista pistettä, ja keskinäistä ottelua voisikin kutsua huipputärkeäksi – toinen joukkueista etenee suoraan MM-kisoihin ja toinen jatkokarsintoihin. Aikaisemmin syksyllä joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta pelitapahtumien perusteella Italia oli moraalinen voittaja.

Bulgariaa ja Sveitsiä vastaan pelattujen tasapelien jälkeen Azzurri riepotteli heikkoa Liettuaa lukemin 5-0. Kansojen liigassa tuli välierässä lähtö Espanjaa vastaan. Roberto Mancinin alaisuudessa Italia on joka tapauksessa pelannut upeaa jalkapalloa, mistä osoituksena on kesäinen EM-kulta. Poissaoloja isännillä on tukku: mm. Leonardo Spinazzola, Ciro Immobile, Marco Verratti sekä Giorgio Chiellini ovat pois muonavahvuudesta.

Sveitsin poissaolot ovat jopa Italiaa merkittävämmät: Nico Elvediä ja Steven Zuberia on vaikea korvata. Lisäksi otilla ovat Granit Xhaka, Breel Embolo sekä Haris Seferovic. Sveitsin materiaali ei ole yhtä leveää kuin Italialla, joten penkiltä ei ole saatavilla vastaavaa laatua. Viimeksi Sveitsi otti karsinnoissa rutiinivoitot Pohjois-Irlannista ja Liettuasta, ja nyt tasapeli on minimitavoite lohkon kärkimatsissa.

Lyö vetoa ottelusta:

Tulosta ei tule syntymään kuitenkaan helpolla. Italia on vastuksena ehdotonta huippua ja poissaoloista huolimatta kentälle saadaan kivikova kokoonpano. Italia on suursuosikki ja vedotkin lähtevät kotivoitosta. Tasoitusvedosta saadaan yhden maalin voitolla panos takaisin: Aasialainen tasoitusveto, Italia -1 kertoimella 2,02.

LYÖ VETO ILLA