Karim Benzemalle vuoden ehdollinen vankeustuomio ja jättisakot

© Kuva: Getty Images

Ranskan maajoukkueen ja Real Madridin tähtihyökkääjä Karim Benzema on todettu syylliseksi osallisuuteen Mathieu Valbuenan kiristysyrityksessä.

Versailles’n tuomioistuimen puheenjohtaja on tuominnut hänet vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 75 000 euron sakkoihin.

Syyttäjä vaati viime kuussa pidetyssä oikeudenkäynnissä 33-vuotiaalle Benzemalle kymmenen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta ja 75 000 euron sakkoa. Enimmillään ranskalaishyökkääjä olisi voinut saada viiden vuoden vankeusrangaistuksen ja 90 000 euron sakon.

Benzema ei ollut itse paikalla viime kuussa, eikä tänään, keskiviikkona, kun tuomio julkistettiin. Neljälle muulle syytetylle, joiden todettiin olleen suoraan osallisina kiristysyrityksessä, on määrätty rangaistuksia 18 kuukauden ehdollisesta vankeusrangaistuksesta kahden ja puolen vuoden vankeustuomioon.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët kommentoi aiemmin Le Parisienille, että oikeudenkäynnin lopputuloksella ei ole vaikutusta Benzeman asemaan maajoukkueessa.

Benzema voi yhä valittaa tuomiostaan, joten häntä ei toistaiseksi suljeta maajoukkueen ulkopuolelle. Hän oli tapauksen takia aiemmin lähes kuusi vuotta sivussa maajoukkuetoimminnasta, kunnes palasi Les Bleusin riveihin ennen viime kesän EM-kisoja.

Sekä Benzema että Valbuena suljettiin Ranskan maajoukkueesta tapauksen tultua julki.

He olivat kesäkuussa 2015 yhdessä Ranskan maajoukkueen leirillä, kun Benzema painosti syyttäjän mukaan Valbuenaa maksamaan kiristäjille, joiden kanssa hän oli itse sopinut toimivansa välikätenä.

Benzema on aina kiistänyt häneen kohdistetut syytökset ja sanonut, että hän yritti vain auttaa Valbuenaa pääsemään eroon seksivideosta, jolla muut syytetyt kiristävät Valbuenaa.
Valbuena ei ole pelannut Ranskan maajoukkueessa skandaalin jälkeen. Hän edustaa nykyisin seuratasolla kreikkalaista Olympiakosia.
Lähteet: BBC, GFFN


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.