Veikkausliigan hopeajoukkue ja Suomen Cupin voittanut Kuopion Palloseura on solminut monivuotisen jatkosopimuksen oman kasvattinsa Taneli Hämäläisen kanssa. 20-vuotias Hämäläinen pelasi KuPS:ssa loistavan läpimurtokauden ja oli yksi kauden 2021 parhaista tulokkaista sarjassa, ellei paras.

Monipuolinen puolustaja pelasi vielä kaudella 2020 A-poikien SM-sarjaa ja Kakkosta KuFU-98:ssa. KuPS:n edustusjoukkueessa vyölle tuli tuolloin vain yksi peli, tammikuinen Suomen Cupin ottelu Hakaa vastaan.

Vuonna 2021 Hämäläisestä tuli kuitenkin nopeasti KuPS:n luottopelaaja. KuPS:n puolustajista vain Diogo Tomas pelasi Hämäläistä enemmän minuutteja.

Hämäläinen pelasi täydet minuut Suomen Cupin loppuottelussa, esiintyi 23 Veikkausliigan ottelussa (2 maalia) ja pelasi myös seitsemän europeliä. Muun muassa Union Berlinin vieraana Hämäläinen huhki täydet 90 minuuttia. Hämäläisestä on tullut tänä vuonna myös Pikkuhuuhkajien vakiokasvo.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
💛🖤 Uusi viikko käynnistetään upeilla uutisilla!

✅ Olemme tehneet monivuotisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Taneli Hämäläisen kanssa!

📄 Lue lisää:
kups.fi/taneli-hamalai…

#KuPS #Veikkausliiga #Banzai

KuPS on tiedottanut myös vahvistuksista Kansallisen Liigan mestaruuden voittaneeseen naisten joukkueeseensa. Sarjapaikastaan luopuneesta kahden viime kauden hopeajoukkueesta Tikkurilan Palloseurasta Kuopioon siirtyvät 18-vuotias keskuspuolustaja Liina Nora ja vuonna 1997 syntynyt puolustaja/keskikenttäpelaaja Anna Nurmi. Molemmat pelasivat TiPS:ssä erittäin vahvan kauden kuuluen joukkueen luottopelaajiin. Nora pelasi kaikki joukkueensa minuutit, ja hänet valittiin myös lokakuussa Suomen U23-maajoukkueeseen.

KuPS on tiedottanut mestaruuden varmistuttua myös Emma Peuhkurisen, Nanne Ruuskasen ja Anni-Maija Kauppilan kanssa. Myös Peuhkurinen ja Ruuskanen olivat mukana lokakuussa U23-maajoukkueleirillä. 18 pääsarjakautta ja yli 300 pääsarjapeliä pelannut Neea Berg puolestaan lopetti pelaajauransa päättyneeseen kauteen. Berg valittiin saman tien ensimmäisten 18 henkilön joukossa ”Kansallisen Liigan legendojen” joukkoon.

KuPS tiedotti perjantaina myös päävalmentajansa Ollipekka Ojalan jatkosopimuksesta. Ojala on valmentanut KuPS:n naisjoukkuetta jo kolme kautta. Nyt tehty sopimus on mallia 1+1. Ensi kauden haasteina on mestaruuden puolustamisen lisäksi myös edessä olevat Naisten Mestarien liigan karsintapelit.

[readmore from=KuPS-naiset]

Olen tosi tyytyväinen siihen, että jatkosopimus saatiin nyt allekirjoitettua. Täynnä energiaa me aloitamme nyt suunnittelun tulevaa varten ja jättimotivaationa meillä on olla Euroopassa ensi kesänä, Ojala kommentoi KuPS:n kotisivuilla.

– Tosi hyvä maku viime kaudesta jäi. Me onnistuimme hyvin kokonaisuudessaan ja dominoimme sarjaa alusta loppuun. Joukkueeseen tulee jonkin verran muutoksia ensi kautta varten: me saamme omantyylisiämme pelaajia lisää ja vahvistumme sitä kautta entisestään ja saamme enemmän vaihtoehtoja varioida omaa pelaamistamme. Tämän kauden runko pysyy pääosin koossa ja kaikki pelaajat ovat erittäin motivoituneita.

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤 Pelaajauutisia!

✅ Puolustaja Liina Nora siirtyy Tikkurilan Palloseurasta KuPS:aan

🏟️ Tervetuloa Kuopioon Liina!

📄 Lue lisää:
kups.fi/liina-nora-sii…

#KuPS #KansallinenLiiga #Banzai

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤 PELAAJAUUTISIA!

✅ Puolustaja Anna Nurmi vahvistaa Kuopion Palloseuraa kaudella 2022.

🥈 Viime kaudella Nurmi edusti Kansallisessa Liigassa toiseksi sijoittunutta Tikkurilan Palloseuraa.

📄 Lue lisää:
kups.fi/anna-nurmi-sii…

#KuPS #KansallinenLiiga #Banzai

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤 OPO JATKAA!

🏆 Mestariluotsi Ollipekka "Opo" Ojala jatkaa KuPS:n päävalmentajana.

📄 Lue lisää:

kups.fi/ollipekka-ojal…