Manchester United varmisti tiistaina paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun se kaatoi Villarrealin vieraskentällä. Samana iltana sinetöityi myös Unitedin lohkovoitto, kun Young Boys ja Atalanta päätyivät 3-3-tasapeliin.

Unitedissa on sattunut ja tapahtunut viime päivinä paljon. Viime sunnuntaina seura antoi kenkää managerilleen Ole Gunnar Solskjærille, joka ehti luotsata joukkuetta vajaan kolmen vuoden ajan. Solskjærin viimeisessä ottelussa manchesteriläiset hävisivät Valioliigassa sarjanousija Watfordille 1-4-murskalukemin.

[readmore from=Manchester-United]

Solskjær aloitti Unitedissa väliaikaismanagerina joulukuussa 2018, mutta hän sai pestin vakituisesti itselleen kolme kuukautta myöhemmin hienon tulosputken jälkeen.

Manchester Unitedin topparilegenda Rio Ferdinand hehkutti tunnetusti Solskjæriä keväällä 2019 juuri, kun United oli pudottanut Paris Saint-Germainin Mestarien liigasta. Ferdinand kehotti tuolloin seurajohtoa antamaan norjalaismanagerille kynän ja paperin käteen, jotta tämä voisi itse sanella pysyvän sopimuksensa ehdot.

– Man United ei ehkä kiitä minua, mutta ottakaa sopimus esiin, laittakaa se pöydälle, antakaa hänen allekirjoittaa se ja laittaa siihen haluamansa numerot, kun ottaa huomioon, mitä hän on tehnyt tultuaan joukkueeseen, sanoi Ferdinand BT Sportin studiossa.

– Ole on ratissa. Hän tekee juttuaan. Man United on tullut takaisin!

Solskjær saikin managerin pestin itselleen pian Ferdinandin hehkutuksen jälkeen, mutta topparilegendan kuuluisat kommentit on kaivettu sittemmin tasaisin väliajoin esiin, kun Unitedilla ei ole kulkenutkaan niin hyvin.

Tiistaina Villarrealia vastaan Unitedin puikoissa oli väliaikaisvalmentaja Michael Carrick, joka on ollut mukana valmennusryhmässä kesästä 2018 alkaen. Carrickin on määrä olla väliaikaisessa vetovastuussa joukkueesta, kunnes United nimittää väliaikaismanagerin, joka voi ottaa ohjat kauden loppuun asti.

Liverpoolin puolustajalegenda Jamie Carragher naljaili tiistain ottelun jälkeen Manchester Unitedille ja Ferdinandille sosiaalisessa mediassa. Carragher kopioi Ferdinandin parin vuoden takaisen hehkutuspuheen sana sanalta Twitter-tililleen, mutta vaihtoi vain Solskjærin tilalle Carrickin nimen.

– Man United ei ehkä kiitä minua, mutta ottakaa sopimus esiin, laittakaa se pöydälle, antakaa hänen allekirjoittaa se ja laittaa siihen haluamansa numerot. Carrick on ratissa! ivaili Carragher.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Jamie Carragher

@Carra23
Man Utd might not thank me, but get the contract out put it on the table & let him sign it, let him right whatever numbers he wants, let him sign the contract. Carrick’s at the wheel man! #VILMUN @ChampionsLeague

Pari viikkoa sitten myös Ferdinand sanoi, että Unitedin olisi aika vaihtaa manageria.

– Hän (Solskjær) on tehnyt sen, mitä hänet palkattiin tekemään. Hän on antanut kannattajille jälleen toivoa. Hänen ansiostaan fanit halusivat tulla jälleen takaisin katsomaan joukkuetta. Hän teki sen. Siinä mielessä hän on tehnyt loistavaa työtä, kertasi Ferdinand Youtube-kanavallaan.

– Minusta vain tuntuu siltä, että nyt on aika siirtää viestikapula ja mielestäni Ole voisi nyt lähteä pää pystyssä.