Pelintekijä Mohamed Ihattarenia on pidetty viime vuosina yhtenä Hollannin suurimmista pelaajalupauksista. Ihattaren debytoi Eredivisiessä kasvattajaseuransa PSV Eindhovenin paidassa jo 16-vuotiaana, ja 17-vuotiaana hänestä tuli sarjan historian nuorin rankkarimaalin tekijä. Marokkolaisten vanhempien poika voitti myös vuonna 2018 alle 17-vuotiaiden euroopanmestaruuden Hollannin maajoukkueen paidassa.

Nyt Ihattaren on 19-vuotias, ja superlupauksen pelaajauran pelätään olevan ohi. Vaikeudet alkoivat jo viime kaudella PSV:ssä, eikä siirto Italiaan ole tuntunut tuovan tilanteeseen parannusta.

Ihattarenilla meni viime kaudella sukset ristiin PSV-valmentaja Roger Schmidtin kanssa, ja häntä soimattiin asennevaikeuksista. Heinäkuussa hänet pudotettiin pysyvästi PSV:n vahvuudesta. Ihattaren oli tuolloin sivussa PSV:n harjoituksista ja selitti poissaolon johtuvan sairaudesta. Hänet kuitenkin bongattiin samaan aikaan Nizzasta agenttinsa Mino Raiolan kanssa.

Elokuun lopussa Serie A:n mahtiseura Juventus hankki Ihattarenin. Siirtosumma oli 1,9 miljoonaa euroa, vaikka Transfermarkt arvioikin pelaajan markkina-arvoksi edelleen 10 miljoonaa. Vaikealla tilanteella lähtöseurassa lienee olleen jo vaikutuksensa.

Ihattaren lainattiin täksi kaudeksi välittömästi Sampdoriaan, jossa debyyttiä ei kuitenkaan ole vielä tapahtunut. Ihattarenilla oli reisivaivoja ja muutenkin vaikeuksia päästä pelikuntoon. Sampdorialla kerrotaan olleen myös vaikeuksia ”saada häntä kuriin”. Lupaava pelimies matkusti jatkuvasti Monte Carloon ja Milanoon ystäviensä luokse, ja hänet bongattiin toistuvasti yöelämästä.

Lokakuun lopussa Ihattaren palasi kotimaahansa Alankomaihin, virallisesti ”henkilökohtaisista syistä”. Sampdoria ei ole kuitenkaan siitä lähtien onnistunut tavoittamaan häntä, ja on harkinnut lainasopimuksen purkua. Merkille pantavaa on, että myöskään Ihattarenin asioita hoitanut Mino Raiola, ”superagentiksikin” kutsuttu, ei ole onnistunut saamaan suojattiinsa yhteyttä.

– Tiedätte, etten puhu koskaan pelaajistani. Sen vuoksi en kirjoita myöskään kirjaa. Minulta ette siis kuule myöskään pahaa sanaa Mo Ihattarenista. Jos hän vielä haluaa apuani, autan häntä kyllä. On kuitenkin totta, ettemme ole olleet yhteyksissä enää pitkään aikaan, Raiola kommentoi Voetbal Internationalille.

Raiola totesi samassa haastalussa suositelleensa Ihattarenille, ettei hän siirtyisi vielä ulkomaille, sillä hän ei pitänyt suojattiaan riittävän kypsänä sellaiseen. Muun muassa Feyenoord ja Utrecht olivat hänestä kiinnostuneita, mutta Ihattaren sanoi hollantilaisseuroille ei.

Italiassa alkoi liikkua marraskuun alussa huhuja, että Ihattaren suunnittelisi lopettavansa pelaajauransa, vain 19 vuoden ikäisenä. Ihattaren itse kiisti väittämän ”Rising Ballers” -sivustolla, mutta Raiola kertoi hollantilaislehti Voetbal Internationalille, että Ihattaren olisi todennut hänelle, ettei haluaisi enää pelata jalkapalloa. Syytä ratkaisuun Raiola ei tiennyt.

Ihattarenilla on Voetbal Internationalin mukaan nykyisin useita muitakin neuvonantajia. Pelaajan lähipiirin kerrotaan olevan hänestä huolissaan. Ihattaren on lehden tietojen mukaan myös tuhlannut varojaan erittäin nopeasti.

Lähde: Transfermarkt