Kalvin Phillips kuuluu Leedsin ehdottomiin avainpelaajiin. Leedsin oma kasvatti on yksi joukkueen keulakuvista.

Englannin A-maajoukkueeseen kuuluva Phillips tunnetaan varsin romuluisena keskikenttäpelaajana, joka on taitava pallonriistäjä ja taklaaja.

Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa vertasi Phillipsiä Diego Simeoneen. Bielsa valmensi Simeonea Argentiinan A-maajoukkueessa vuosituhannen alussa. Simeone tunnettiin äärimmäisen voitontahtoisena ja kaiken mahdollisen voiton eteen tekevänä pelaajana. Cholo on samanlainen myös valmentajana.

– Phillipsillä ja Simeonella on samanlaisia vahvuuksia. Kummatkin ovat hyvin energisiä pelaajia, jotka ovat keskikentän taistoissa kuin kotonaan, mutta ovat myös hyviä syöttelijöitä. Phillips on loistava syöttelijä ja hän kykenee antamaan niin lyhyitä kuin pitkiäkin syöttöjä. Hän tietää jatkuvasti, mitä ympärillä tapahtuu. Kalvin tietää, milloin hänen on lähdettävä riistämään palloa.

Bielsan mukaan Phillipsillä on kyky tehdä taktisia rikkeitä oikeissa paikoissa.

– Phillips osaa nähdä vaaralliset tilanteet ja estää niitä tapahtumasta. Hän tekee oivallisia päätöksiä kentällä ja toimii linkkinä joukkueen, kannattajien ja kaupungin välillä, koska hän on oma kasvattimme.

Lähde: AS