MM-karsinta: Portugali menetti kärkipaikkansa hurjalle Serbialle – Espanja varmisti liput kisoihin

© Kuva: Getty Images

Sunnuntai-illan MM-karsintaotteluiden ehdottomat herkkupalat pelattiin Sevillassa ja Lissabonissa.

Espanja kohtasi Ruotsin Estadio de La Cartujalla, ja pelissä oli lohkovoitto, jonka myötä suora selviytyminen Qatarin ensi talven kisoihin.

Espanjalle lohkovoittoon olisi riittänyt tasapeli, ja sellainen pitkään vaikuttikin olevan tulossa. 86. minuutilla Álvaro Morata sai kuitenkin illan ainoan osuman nimiinsä, iskemällä Dani Olmon tolppavedon paluupallon verkkoon. Ruotsi saa siis asettaa toivonsa jatkokarsintaan.

Lissabonissa tunnelma oli alusta alkaen käsin kosketeltava, ja lähtötilanne sama kuin Sevillassa. Alku oli vahvasti Portugalin, joka meni Renato Sanchesin maalilla johtoon jo toisella peliminuutilla.

Serbia puski kuitenkin koko ottelun ajan höyryveturin lailla isäntien niskaan. Se tuli tasoihin 33. minuutilla, kun Dusan Tadicin veto pomppasi Rui Patríciolta yli maaliviivan.

Toisen jakson edetessä vaikutti siltä, ettei vieraiden hurja raataminen voi kestää loppuun saakka. Kentälle toisen puolikkaan alkajaisiksi tullut, Fulhamille kauden 17 ottelussa 20 maalia iskenyt Aleksandar Mitrovic kuitenkin onnistui puskussaan vapaapotkutilanteessa – ottelun 90. minuutilla. Serbian juhlat Valon Stadionilla alkoivat, ja Portugali tiesi päätyneensä jatkokarsintaan.

Päivitys juttuun 15.11. kello 0.22.

MM-kisapaikkansa ovat nyt varmistaneet seuraavat yhdeksän maata:

Qatar (isäntämaa)
Saksa
Tanska
Brasilia
Belgia
Ranska
Kroatia
Espanja
Serbia

Maaliskuussa pelattaviin Euroopan 12 maan jatkokarsintoihin paikkansa on varmistanut kahdeksan maata. Ne ovat Portugali, Venäjä, Tshekki, Skotlanti, Ruotsi, Wales, Itävalta ja Pohjois-Makedonia. Lopuista neljästä paikasta taistelee muun muassa Suomi. Jatkokarsintojen kautta MM-kisoihin pääsee kolme Euroopan maata.