NJS täyttää hopeajoukkueelta vapautuneen paikan Kansallisessa Liigassa: ”Historiallinen saavutus”

Kansallisesta Liigasta kantautui pari viikkoa sitten ikävä uutinen, kun kahdesti peräkkäin sarjassa hopealle yltänyt TiPS ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan. Naisten korkeimmalla sarjatasolla avautui siis yllättäen paikka uudelle joukkueelle.

Täydennysmenettelyn perusteella paikkaa tarjottiin ensimmäisenä Nurmijärven Jalkapalloseuralle, joka sijoittui päättyneellä kaudella Naisten Ykkösessä toiseksi. Se hävisi suoraan Kansalliseen Liigaan nousseelle ONS:lle vain pisteellä. Liigakarsinnassa NJS kohtasi Kansallisen Liigan yhdeksänneksi sijoittuneen HPS:n, joka säilytti sarjapaikkansa yhteismaalein 4-0.

Nyt NJS on ilmoittanut, että se ottaa vastaan sille tarjotun paikan Kansallisessa Liigassa. Seuran johtokunta päätti asiasta kokouksessaan 3.11. Sarjapaikka sinetöityy, kunhan NJS saa Palloliitolta lisenssin Kansalliseen Liigaan.

NJS:n kotisivuilla julkaiseman tiedotteen mukaan yksi tärkeä tekijä päätöksen takana oli se, että seuran tyttöjoukkueet pelaavat Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. Se mahdollistaa jatkuvuuden seuran toiminnassa ja kehitystyössä. Taloudelliset edellytykset pääsarjassa pelaamiselle ovat seuran selvityksen perusteella olemassa, ja NJS kiittelikin sekä taustajoukkojen sitoutumista että yhteistyökumppaneiden tukea. Kausi 2022 tulee olemaan NJS:n seurahistorian ensimmäinen pääsarjatasolla.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

– Kyseessä on historiallinen saavutus nurmijärveläiselle jalkapallolle ja seuratoiminnalle. Saimme lyhyessä ajassa tarvittavan varmuuden toiminnalle, iso kiitos siitä jo tässä vaiheessa mukaan lähteneille yrityksille, NJS:n toiminnanjohtaja Ilkka Junttila kommentoi tiedotteessa.

– NJS pystyy nyt tarjoamaan ainutlaatuisen mahdollisuuden omille kasvateilleen korkeimmalla kansallisella tasolla, paikan jonka he ovat itse hankkineet, ja vastaamaan näin omien kasvattiensa osoittamaan kehitykseen, sitoutuneisuuteen ja heidän tekemäänsä kovaan työhön.

Kansallisen Liigan joukkueet kaudella 2022:

KuPS (Kuopio)
Åland United (Maarianhamina)
HJK (Helsinki)
PK-35 Vantaa (Vantaa)
FC Honka (Espoo)
Ilves (Tampere)
PK-35 (Helsinki)
HPS (Helsinki)
ONS (Oulu)
NJS (Nurmijärvi)