Ruotsin maajoukkue hävisi torstai-iltana MM-karsinnoissa vierasottelun Georgialle. Edes Zlatan Ibrahimovicin paluusta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Ruotsin mediassa ottelu on nähty totaalisena fiaskona.

Georgia nappasi komean 2-0-voiton Ruotsista venäläisessä Rubin Kazanissa pelaavan Khvicha Kvaratskhelian kahdella osumalla. Ruotsi hallitsi ottelua ja vei esimerkiksi maalintekoyritykset lukemin 20-9 ja laukaukset kohti maalia 8-5. Se ei auttanut.

– On lähes käsittämätöntä, ettemme tehneet maalia ensimmäisellä puoliajalla, Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson ihmetteli ottelun jälkeen.

Ruotsin avauksessa nähtiin pitkästä aikaa AC Milanin keskushyökkääjä Zlatan Ibrahimovic, joka oli viimeksi joukkueen mukana viime maaliskuussa MM-karsinnoissa.

Ibrahimovic joutui jättämään kesän EM-kisat välistä loukkaantumisen takia. Lisäksi Ibrahimovic oli sivussa myös syksyn MM-karsintaotteluista. Nyt paluusta tuli täysi fiasko, kuten ruotsalainen Aftonbladet kirjoittaa.

– Ruotsalainen fiasko! Ensimmäistä kertaa 13 vuoteen Ruotsi menetti pisteitä noin matalalle rankattua joukkuetta vastaan, Aftonbladet kirjoittaa.

Tulos oli katastrofaalinen ennen viimeistä MM-karsintaottelua, sillä tappion myötä Ruotsi menetti lohkon ykköspaikan Espanjalle, joka voitti omassa ottelussaan Kreikan vieraissa maalein 1-0. Espanja on nyt yhden pisteen turvin lohkon kärjessä.

Viimeisessä ottelussa panokset ovat valtavat, kun Espanja isännöi Ruotsia. Lohkovoittaja etenee suoraan Qatarin MM-kisoihin, kun lohkokakkonen etenee jatkokarsintaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.