Saksan maajoukkuepelaajan koronatestitulos on osoittautunut positiiviseksi, kertoo maan jalkapalloliitto.

Saksan terveysviranomaiset ovat määränneet hänet ja neljä muuta lähikontaktissa ollutta pelaajaa karanteeniin. Joukkue testattiin maanantai-iltana.

Koronatartunnan saanut pelaaja on liiton mukaan oireeton ja hänellä on täysi rokotussuoja. Bild-lehden tietojen mukaan kyseessä on Bayern Münchenin puolustaja Niklas Süle.

– Tämä uutinen on hyvin katkera valmennustiimille ja koko joukkueelle, kun se tuli niin lähellä MM-karsinnan kahta viimeistä peliä. Terveys on kuitenkin etusijalla. Toivon positiivisen testituloksen antaneelle pelaajalle pikaista toipumista ja sitä, että hän pysyy oireettomana, kommentoi joukkueenjohtaja Oliver Bierhoff.

Saksalaisen jalkapallon ympärillä on riittänyt otsikoita viime aikoina, sillä Bayernin tähti Joshua Kimmich ilmoitti hiljattain jättäneensä koronarokotukset väliin ”henkilökohtaisten huolien” takia. Jopa maan eturivin poliitikot ovat ottaneet asiaan kantaa ja kehottaneet Kimmichiä harkitsemaan asiaa uudelleen.

Saksalaismedian mukaan Kimmich kuuluu nyt karanteeniin määrättyjen joukkoon. Tiedot kertovat, että muut pelaajat olisivat Serge Gnabry, Jamal Musiala ja Karim Adeyemi.

MM-lopputurnauspaikkansa jo varmistanut Saksa kohtaa torstaina Liechtensteinin ja sunnuntaina Armenian.

Lähteet: The Athletic, Bild