”Sinä et vi*tu tee tuollaista” – Zlatan Ibrahimovic myönsi taklanneensa tahallaan brutaalisti Espanjan pelaajaa, kertoi nyt miksi

© Kuva: Getty Images

Ruotsin ja Espanjan välisessä MM-karsintojen päätösottelussa nähtiin tilanne, jossa Zlatan Ibrahimovic taklasi selästä César Azplicuetaa maalin edessä. Ibrahimovic kertoi Guardianille tehneensä sen tarkoituksella ja tekisi sen uudestaan.

Espanja voitti Ruotsin niukasti maalein 1-0 ja nappasi paikan Qatarin vuoden 2022 MM-kisoihin. Ruotsi eteni jatkokarsintoihin tappion myötä.

Ibrahimovicin raju taklaus nähtiin aivan ottelun loppuhetkillä. Tarkemmin sanottuna lisäajan kolmannella minuutilla, kun Ruotsi haki kulmapotkusta tasoitusta.

Jos et näe alla olevaa videota, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiiitin jälkeen.

Ibrahimovic kertoi Guardianin pitkässä haastattalussa taklanneensa Azpilicuetaa tahallaan.

– Tein sen tahallani. En häpeä sanoa sitä ääneen, koska hän teki jotain todella typerää meidän pelaajallemme. Esittäen isoa. Se oli typerä temppu (minulta), mutta tekisin sen uudestaan saadakseni hänet ymmärtämään: ”Sinä et vittu tee tuollaista. Et uskaltaisi tehdä tuota minulle, mutta näytän sinulle, mitä se tarkoittaisi, jos tekisit sen minulle.” Siksi minä tein sen, Ibrahimovic avautui.

Ibrahimovic ei halunnut katsella sivusta, kun hänen joukkuekaveriaan kohdeltiin hänen mielestään epäkunnioittavasti.

– Ei hän minulle uskalla mitään sanoa, mutta hän sanoo meidän pelaajalle, joka ei tee mitään takaisin, koska on niin kiltti. Ei se ollut hyvä juttu minulta, mutta tekisin sen yhä uudestaan. Sellainen minä olen. En häpeile sanoa sitä ääneen.

Ibrahimovic sai tilanteesta keltaisen kortin ja näin ollen on sivussa Ruotsin ensimmäisestä jatkokarsintaottelusta maaliskuussa. Sillä ei ollut Ibrahimovicin mukaan merkitystä. Hän ei lähtenyt tarkemmin kertomaan, mitä Azpilicueta konkreettisesti sanoi tai teki, mutta antoi vihiä.

– Ei ole kyse pudotuspelien missamisesta. Kyse on siitä, että se kaveri (Azpilicueta) ymmärtää, ettei sellaista kaveria hermostuteta, joka makaa maassa. Et voi hyökätä koiran kimppuun, joka ei pure. Kävisi sellaisen kimppuun, joka voi antaa samalla mitalla takaisin. Helppo se on käydä sellaisten pelaajien kimppuun, jotka ovat 20-vuotiaita ja todella mukavia kavereita. Toivon, että hän ymmärtää nyt, Zlatan sanoi.