Veikkausliigan kauden 2021 pronssijoukkue SJK on vahvistanut pitkään odotetun valmentajanimityksen. MTV Urheilu uutisoi ensimmäisenä jo tasan kaksi kuukautta sitten, että SJK pelaa ensi kaudella espanjalaisen Joaquín Gómezin komennossa, ja nyt sopimus on myös virallista.

35-vuotiaan Gómezin sopimus on mallia 2+1. Tällä kaudella Gómez valmensi Veikkausliigassa kuudenneksi sijoittunutta HIFK:ta. Kuudes sija oli miehelle toinen perättäinen, sillä sama oli saavutuksena myös kaudella 2020, kun Gómez työskenteli SJK:ssa Jani Honkavaaran apulaisvalmentajana.

Tällä kaudella Honkavaara valmensi SJK:n pronssille, mutta SJK päätti elokuussa, ettei käytä Honkavaaran sopimuksen optiovuotta. Seinäjoelta kotoisin oleva Honkavaara valmensi SJK:ta kaksi täyttä kautta, ja hänestä tuli siten seuran pitkäaikaisin päävalmentaja sitten Simo Valakarin. Valakari sai potkut helmikuussa 2017. Sen jälkeen SJK:ta on valmentanut kuusi eri valmentajaa noin neljän ja puolen vuoden aikana, Gómezin ollessa seitsemäs.

– Olemme erittäin ilahtuneita siitä, että saamme Joaquínin mukaamme ja johtamaan edustusjoukkuetta päävalmentajana. Hän tuo mukanaan innokkuutta ja voittamisen tahtoa, sekä tiukan vaatimustason harjoitteluun. Lisäksi hänellä on kokemusta huipputasolta Espanjasta ja Englannista, SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richie Dorman kehui uutta päävalmentajaa.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Tervetuloa, Joaquín!

Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi päävalmentaja on Joaquín Gómez.

sjk.fi/uutiset/seinaj…

#veikkausliiga #sjkfi #meidänkerho

Gómez on työskennellyt ennen SJK:ta ja HIFK:ta myös mm. Lutonin, Stoke Cityn ja Brighton & Hove Albionin organisaatioissa sekä Suomen U21-maajoukkueen valmennustiimissä.

– Urheilutoimintamme on mennyt kahden viime kauden aikana kokonaisuudessaan eteenpäin. Saamme Joaquin Gomezista intohimoisen päävalmentajan, jonka uskomme vievän meidät seuraavalle tasolle, SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi.

Gómez itse on Seinäjoelle paluustaan mielissään.

– Olen erittäin iloinen, ja tuntuu hyvältä tulla takaisin tänne. Tämä on seura, joka sai minut kokeilemaan siipiäni seuravalmentajana Suomessa, ja minä sekä perheeni viihdyimme täällä viimeksi hyvin. On mahtavaa tulla seuraan, joka on minulle jo ennestään tuttu, Gómez kommentoi.

[readmore from=SJK]

– Olen tullut SJK:hon siksi, että haluan voittaa. Haluan haasteita ja haluan kohdata niitä korkeimmalla mahdollisella tasolla. Se ei aina ole helppoa, sillä muutkin seurat haluavat menestyä.

– Kannattajat voivat olla varmoja siitä, että joukkueen taustalla tullaan tekemään kovasti työtä, jotta kehittäisimme pelaajia paremmaksi ja jotta tekisimme joukkueesta sellaisen, joka pystyy vastaamaan haasteisiin korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Juttua päivitetty 8.11. kello 18.55. Avauskappaleesta muokattu ”huhuili” muotoon ”uutisoi”.