Mikko Kuningas ja Eero Markkanen ovat Yhdysvaltojen toisen sarjatason USL:n tuoreita mestareita. Suomalaispelaajien seura Orange County SC voitti maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa USL:n loppuottelussa runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Tampa Bay Rowdiesin maalein 3-1 ja juhli seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta.

Orange County teki kaikki kolme maaliaan jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Mikä hienointa, kolmannen maalin viimeisteli 24-vuotias Mikko Kuningas.

Kuninkaan maali oli komea vapaapotkuosuma, joka kirvoitti seuran Twitter-tilinkin ylistämään häntä lisänimellä ”KUNINGOAT”, viitaten tutusti ilmaisuun ”Goat”, Greatest of all times, eli ”kaikkien aikojen paras”.

Orange Countyn kaksi ensimmäistä maalia viimeisteli Haitin maajoukkuehyökkääjä Ronaldo Damus. 0-0-tilanteessa Tampa Bay hassasi rangaistuspotkun. Leo Fernandes teki kotijoukkueelle toisella puoliajalla kavennusmaalin, mutta kahta maalia lähemmäs Tampa Bay ei enää noussut.

Kuningas pelasi loppuottelussa 86 minuuttia. Eero Markkanen on ollut jo pitkään sivussa Orange Countyn kokoonpanosta.