Suomesta jalkapalloyhteiskunta: Mehmet Hetemaj ottaa tiukasti kantaa – ”Olemme enemmän menestyskansa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat on luonut todellisen buumin jalkapallon ympärille Suomessa. Myös Helmarit ja miesten Futsal-maajoukkue ovat saavuttaneet arvokisapaikat. Naisten puolella se ei toki ollut ensimmäinen kerta.

Huuhkajat selvitti tiensä viime kesänä pelattuihin EM-kisoihin. Nyt joukkue taisteli komeasti paikasta MM-kisojen jatkokarsintaan. Ranska oli tiistaina silti liian kova pala purtavaksi.

Suomi meni silti sekaisin Markku Kanervan luotsaamasta maajoukkueesta. Olympiastadion oli marraskuun viimassa täpötäysi. Halukkaita jäi varmasti massoittain ilman lippua. Television puolella katsojaluvut huitelevat pilvissä.

Palstatilaa tulee ansaitusti erittäin paljon ja kannattajaryhmien komeat marssit näkyvät katukuvassa. Ihmiset puhuvat Huuhkajista ja sinivalkoiset värit näkyvät ennen kaikkea Helsingissä joka puolella.

Puheissa on jalkapalloyhteiskunnan puhkeaminen kukkaan. SJK:n kokenut Mehmet Hetemaj teki vastikään jatkosopimuksen Seinäjoelle. Veikkausliigassa mestaruuden ja Suomen Cupin voiton saavuttanut Hetemaj on edustanut myös Huuhkajia yhdeksässä kamppailussa urallaan.

Hän otti suoraan sosiaalisessa mediassa kantaa aiheeseen.

Moni on käyttänyt Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisojen jälkeen sanaa jalkapalloyhteiskunta. Itse koen tämän termin vain ja ainoastaan maajoukkueen pelipäivinä, sanoi Hetemaj Twitter-tilillään.

– Olemme enemmän menestyskansa, sillä kotimaisissa sarjoissa ollaan menty katsojamäärissä jopa alemmas.

Tässä on vinha perä, vaikka osasyynsä voi toki olla edelleen myös koronapandemialla. Syksyn ratkaisuhetkillä yleisömäärät Veikkausliigan aivan kirkkaimmassa kärkitaistelussakin jättivät toivomisen varaa.

– Ero kiinnostavuudessa ja yleisömäärissä on valitettavan iso maajoukkueen ja Veikkausliigan välillä. Tämä kun saadaan vielä kuntoon, sitten voidaan puhua jalkapalloyhteiskunnasta.

Asia on pitkälti juuri näin, mutta Huuhkajien luomasta buumista ja lajikulttuurin kehityksestä voi ja pitääkin nauttia.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.