HELSINKI. Huuhkajien ykköshyökkääjä Teemu Pukki on lähellä upeaa rajapyykkiä, kun Ranskaa vastaan hänelle tulee täyteen sata ottelua A-maajoukkueessa. Sen kunniaksi Pukki nimesi hänelle kaikkien aikojen suurimmat maajoukkuepelaajat.

Teemu Pukki oli median edessä maanantaina Helsingin Kalastajatorpalla. Hyväntuulinen hyökkääjä vastaili rennosti kysymyksiin. Selvästi Bosnia-voitto ja sunnuntaina nopeasti vietetty isänpäivä olivat tehneet hyvää.

– Perhe tuli tänne (Kalastajantorpalle) ja ulkona näin nopeasti. Pääsi vähän leikkimään ja juttelemaan, Pukki kertoi sunnuntaisesta isänpäivän juhlinnastaan.

Tiistaina Pukki on mitä luultavimmin jälleen Huuhkajien avauskokoonpanossa. Se tietäisi hyökkääjälle sadatta ottelua Suomen sinivalkoisessa paidassa. Samalla Pukki nousisi harvalukuiseen joukkoon. Vain neljä muuta pelaajaa ovat saaneet tililleen sata ottelua A-maajoukkueessa. He ovat Jari Litmanen, Jonatan Johansson, Sami Hyypiä sekä Ari Hjelm.

– Merkitys on iso. Tosi iso kunnia edustaa omaa maata. Toivottavasti huomenna tulee sata peliä täyteen. Ei ole kovin montaa kaveria, jotka siihen ovat pystyneet. Vielä tuollainen peli, jossa iso panos ja täysi stadion kotona. Mikäs sen parempi paikka, Pukki tunnelmoi.

Pukki on eittämättä noussut viime vuosien myötä suomalaisen jalkapallohistorian merkittävimpien pelaajien joukkoon. Lokakuun maaotteluissa Pukki nousi jo Jari Litmasen ohi Suomen miesten kaikkien aikojen maalintekijäksi.

Entä ketkä ovat sinulle A-maajoukeen kaikkien aikojen kolme tärkeintä pelaajaa?

– Litti ja Hyypiä tulevat varmasti heti mieleen. Lisäksi nostaisin vielä Lukas Hradeckyn TOP 3:een, Pukki vastasi SuomiFutis-sivston kysymykseen.

Yksi maajoukkuehistorian suurimmista päivistä koettiin päivälleen kaksi vuotta sitten. Silloin Pukki iski kaksi maalia Liechtensteinin verkkoon ja Suomi eteni historian ensimmäistä kertaa miesten EM-lopputurnaukseen. Tiistaina Huuhkajilla on mahdollisuus tehdä uudenlaista historiaa jatkokarsintapaikan myötä.

– Kyllä siitä (Liechtenstein-pelistä) tulee yhä kylmiä väreitä, kun sitä ajattelee. Futisurani yksi hienoimmista ellei hienoin peli. Varmasti siitäkin saisi pienen motivaation huomiseen peliin, Pukki totesi.

Suomi isännöi tiistaina Ranskaa MM-karsintojen päätösottelussa kello 21.45 Suomen aikaa. Ottelu näkyy V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Lisäksi ottelu näkyy ilmaiseksi tv-kanava Neloselta.