99. A-maaottelunsa Suomen paidassa lauantaina pelannut Teemu Pukki on saanut uuden valmentajan seurajoukkueeseensa Norwichiin. Norwich vahvisti maanantaiaamuna kotisivuillaan, että 50-vuotias Dean Smith perii potkut saaneen Daniel Farken paikan edustusjoukkueen valmentajana.

Smith allekirjoitti Norwichin kanssa 2,5-vuotisen valmentajasopimuksen. Hän saa tuekseen myös kokeneen apulaisvalmentajan, 58-vuotiaan Craig Shakespearen. Shakespeare toimi Smithin apulaisena myös Aston Villassa, josta kaksikko sai lähtöpassit viikko sitten.

– Olen ihaillut Smithin työtä jo jonkin aikaa. Hän on ollut pitkäaikainen kohteemme siinä tapauksessa, että meille tulisi tarvetta uudelle päävalmentajalle, Norwichin urheilujohtaja Stuart Webber kommentoi.

– Deanilla on erinomainen meriittilista. Heti, kun hän teki selväksi olevansa valmis palaamaan heti valmennustöihin, otimme välittömästi häneen yhteyttä.

– Hän jakaa seuran kanssa samat arvot ja saman vision. Hän on osoittanut osaavansa voittaa pelejä Valioliigassa, kehittää pelaajia ja rakentaa voittavan kulttuurin ja mentaliteetin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Norwich City Football Club is delighted to announce Dean Smith as our new head coach.

#NCFC

Suomalaisittain mielenkiintoista on, että Smith valmentaa suomalaispelaajia jo kolmannessa eri seurassa Englannin korkeimmilla sarjatasoilla. Saavutus lienee harvinaisuudessaan ainutlaatuinen. Smith valmensi Brentfordia vuosina 2015-2018, kun Marcus Forss haki jalansijaa seuran edustusjoukkueessa Mestaruussarjassa.

Lokakuussa 2018 Smith vaihtoi Brentfordin Aston Villaan, jonka hän nosti jo seuraavana keväänä Valioliigaan. Nousua seurasi kaksi kelpo kautta Valioliigassa ennen kuin tämä kausi päättyi potkuihin. Aston Villassa Smithin alaisuudessa töitä teki Pikkuhuuhkajien kapteeni Viljami Sinisalo, joka on tällä kaudella birminghamilaisseuran kolmosmaalivahti.

– Nämä seitsemän päivää ovat olleet melkoista pyörremyrskyä, mutta olen iloinen, että saan jatkaa töitä Valioliigassa Norwichissa, Smith kommentoi.

[readmore from=Norwich]

– Tässä seurassa on selvästi tehty suurenmoista työtä viimeisten neljän ja puolen vuoden ajan. Nyt on minun ja Craigin tehtävä jatkaa ja parantaa sitä työtä, päämääränämme säilyä Valioliigassa.

Kuten kaksi nopeaa seuranvaihtoa osoittavat, Smith elää ja hengittää valmennustyötä.

– Olen työskennellyt jalkapallon parissa 16-vuotiaasta lähtien. Olen tainnut pitää sinä aikana vain neljä kuukautta taukoa, enkä pitänyt siitä. On mahtavaa päästä saman tien takaisin seuraan, joka haluaa päättäväisesti edistyä, Smith lisäsi.