Helmarien kapteeni Tinja-Riikka Korpela pääsi pelaamaan yli kahden kuukauden tauon jälkeen Tottenhamin sarjaottelussa, kun Spurs kohtasi Naisten Superliigassa Manchester Unitedin. Korpela oli torjunut viimeksi Superliigassa 4.9., kun Tottenham voitti Birminghamin 1-0, ja tänään hänellä oli edessään kauden toinen sarjapeli.

Lisäksi Korpela oli pelannut lokakuussa Liigacupin ottelussa Charltonia vastaan. Myös tuo peli päättyi 1-0-voittoon.

Suomalaiselle aukesi pelivuoro, kun Tottenhamin tämän kauden ykkösvahti, Jamaikan maajoukkuevahti Becky Spencer loukkaantui lauantain harjoituksissa. Spencerin ei uskota olevan kovin pitkään sivussa, mutta vielä tänään hän ei pystynyt pelaamaan.

Tottenham Hotspur Women

@SpursWomen
🧤 @tinnikorpela between the sticks today! 👊

Korpela päästi kauden ja uran ensimmäisen maalinsa Tottenhamin pelipaidassa virallisessa ottelussa, kun Alessia Russo päätti ensimmäisen puoliajan lisäajalla hienon yksilösuorituksensa maaliin. Jo maalia ennen Korpela oli kuitenkin suorittanut hienon tuplatorjunnan.

@SpursWomen
Great double stop from Tinni!

United have their first opening at goal. Russo tests Korpela who saves well and the follow up from Galton is stopped once again.

⚪️ 0-0 🔴 (37')

Pisteet olivat jo lähellä matkata Manchesteriin, kunnes ajassa 90’+5 Tottenham nousi dramaattisesti tasoihin. Ria Percival lähetti pitkältä etäisyydeltä vapaapotkun Unitedin boksiin. Sen paremmin puolustavan kuin hyökkäävänkään joukkueen pelaajat eivät palloon osuneet, vaan se pomppi ohi United-vahti Mary Earpsin.

Piste oli Tottenhamin naisille kautta aikain ensimmäinen Manchester Unitedilta, sillä kaiki aiemmat kuusi kohtaamista olivat päättyneet Unitedin voittoon.

Manchester United hallitsi ottelua ja laukoi kaikkiaan seitsemän kertaa kohti maalia. Korpela teki kuitenkin toisella jaksolla tyhjiksi niin Leah Galtonin, Ella Toonen ja Kirsty Hansoninkin yritykset.

Kaikkein sankarillisimman suorituksen Korpela teki kuitenkin aivan pelin lopussa. Vielä Tottenhamin myöhäisen tasoituksenkin jälkeen United pääsi yrittämään voittomaalia, mutta Korpela suoritti kelpo torjunnan Galtonin yritykseen. Torjunta oli suomalaiselle jo pelin kuudes.

Sporting Her

@SportingHer

94' GOAL SPURS! Ria Percival gets Spurs the equalizer!!

#MUNvsTOT #FAWSL
95' Chance! Manchester United
A Big chance for United as they counter for an immediate reaction after the Percival equalizer. But, is saved by Korpela.

Tottenham on saanut kauden kuudesta sarjaottelustaan 13 pistettä ja on Superliigassa kolmantena Arsenalin ja Chelsean jälkeen. Manchester United on viides.