Uran ensimmäinen hattutemppu riemastutti Jasin Assehnounia: ”Vien pallon kotiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien joukkueessa tänä vuonna kahdessa harjoitusottelussa (Ruotsia ja Walesia vastaan) pelannut Jasin Assehnoun vietti maanantaina yhtä tähänastisen uransa komeimmista hetkistä. 22-vuotias suomalaislaituri teki kaikki kolme maalia, kun hänen joukkueensa FC Emmen voitti Hollannin toisen sarjatason ottelussa Almere Cityn 3-0.

Alankomaissa vietetään sunnuntaina Sinterklaasin, lasten suojelupyhimyksen päivää. Sinterklaas tuo tuolloin lapsille joululahjoja. RTV Drenthen haastattelussa Assehnounilta kysyttiinkin, onko Sinterklaas hänelle tuttu (ei ollut).

Kysymys oli viittaus siihen, että suomalaisen kaksi ensimmäistä maalia olivat Almere Cityn puolustukselta melkoisia lahjoja. Toisella puoliajalla tullut kolmas osuma olikin sitten komea kaukolaukaus takanurkkaan rangaistusalueen takaa, ja ”Almere Cityn pukeutuminen Sinterklaasiksi” sai toki Assehnouninkin nauramaan.

– Kaksi ensimmäistä maalia olivat vähän lahjamaaleja. En voi silti valittaa, ja olen iloinen, että voitimme tänään, Assehnoun totesi.

– Oli ilo tehdä hattutemppu, sillä se oli ammattilaisurani ensimmäinen. Olen iloinen, että se tuli tänään.

Ottelun tuomarit toivat pelin jälkeen Assehnounille hattutemppupallon muistoksi. Nuori suomalainen vahvisti haastattelussa, että aikoo pitää pallon tallessa. Emmenin valmentaja Dick Lukkien kuvaili Assehnounin komeaa 3-0-maalia suomalaisen ”tavaramerkiksi”.

Vasempana laitalinkkinä pelaava Assehnoun on tehnyt tämän kauden 15 sarjaottelussa nyt neljä maalia ja syöttänyt kolme. Emmen on voittanut cup-ottelu mukaan luettuna kahdeksasta viime ottelustaan kuusi ja pelannut kaksi tasan. Se taistelee tiukasti noususta Hollannin pääsarjaan. Assehnoun on tässä vaiheessa kautta joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja.