Veikkausliigassa viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut FC Haka teki melkoisen tempun, kun se myi yli tuhat kausikorttia kahdessa viikossa. Kausikorteista tulleilla rahoilla on jo iso merkitys ensi kauden pelaajabudjettiin.

Haka käynnisti kausikorttien myynnissä kaksiviikkoisen kampanjan, jonka aikana kausikortin hinta oli 89 euroa. Kampanjan päätyttyä seura kertoi myyneensä kahdessa viikossa peräti 1127 kausikorttia. Lukema on suorastaan upea, kun huomioidaan se, että Valkeakoskella asuu reilu 20 000 asukasta.

– On hienoa saada olla osa Haka-sydämistä porukkaa, joille seura ja jalkapallo merkitsevät niin paljon, että ovat valmiita sitoutumaan vuosi toisensa jälkeen yhteisen menestyksen tavoitteluun. Yli tuhat kausaria kahdessa viikossa vetää hiljaiseksi, kiitteli FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen seuran nettisivuilla.

Toki kausikortteja on voinut mennä myös Valkeakosken ulkopuolelle, mutta jos mutkia hieman oiotaan, nopealla laskutoimituksella peräti 5,4 prosenttia Valkeakosken asukkaista omistaa jo marraskuussa Hakan kausikortin ensi kaudelle. Jos Hakan lukemaa verrataan esimerkiksi Helsinkiin, tarkoittaisi se yli 34 000 myytyä kausikorttia.

[readmore from=veikkausliiga]

Kampanjan myötä Hakan kassaan kilahti reilu 100 000 euroa. Sillä on jo iso vaikutus Hakan ensi kauden pelaajabudjettiin. Viime kaudella Haka ilmoitti ennen kauden alkua pelaajabudjettinsa olevan arviolta 450 000 euroa.

– Onnistunut alku kausikorttien myynnissä antaa vakautta seuran talouteen ja mahdollisuuden tarkistaa ensi kauden pelaajabudjettia ylöspäin. Eli merkitys on suuri, seuran toimitusjohtaja Olli Huttunen vahvisti.

Haka teki vuoden 2020 tilikaudella 40 000 euroa voittoa vaikeasta koronakaudesta huolimatta. Ensi kaudella Haka tavoittelee Veikkausliigassa paikkaa kuuden parhaan joukossa.